Django Wagner daagt raadslid Stultiëns uit mee te doen aan Stoptober

Django Stoptober Ralf en DjangoOp 1 oktober barst Stoptober los: in heel Nederland zullen rokers én niet-rokers elkaar helpen om 28 dagen te stoppen met roken. Zanger Django Wagner heeft raadslid Ralf Stultiëns uit Nuenen uitgedaagd om ook mee te doen aan deze landelijke actie.

Met het overrollen van de grote Stoptoberbal legde hij de bal letterlijk bij het raadslid. Ralf Stultiëns neemt de uitdaging aan en zal vanaf  1 oktober in ieder geval vier weken niet roken. Django Wagner heeft nooit gerookt: “Ik weet niet beter. Onder het genot van een glaasje bier heb ik wel eens een keer een sigaret opgestoken. Maar niet alleen vond ik het gewoon smerig, de geur is ook hinderlijk. Ik hoop dat het Ralf lukt om te stoppen!” Ralf Stultiëns gaan de uitdaging graag aan: “In oktober wordt mijn zoon Quinn 1 jaar. Dat is voor mij een mooi symbolisch moment om een serieuze poging te wagen.”

Stoptober
Meedoen met Stoptober betekent met z’n allen 28 dagen stoppen met roken. Elke dag word je gesteund en aangemoedigd om het vol te houden. Dat betekent dat je er nooit alleen voor staat. Bewezen is dat na die periode de kans vijf keer groter is dat een roker ook blijvend stopt.

Groot succes
Vorig jaar werd Stoptober voor het eerst georganiseerd in Nederland. Ruim 38000 rokers hebben een poging ondernomen om 28 dagen niet te roken. Daarvan kwamen er maar liefst 1200 uit Zuidoost-Brabant. Het grote succes heeft alles te maken met de positieve aanpak: als jij je aanmeldt en 28 dagen stopt met roken, ben je succesvol. Dat is de boodschap van Stoptober.

Doe mee!
Django en Ralf hopen dat meer rokers de uitdaging aan gaan! Wil je meedoen met Stoptober? Meld je dan aan via www.stoptober.nl en download de gratis app. Kun je, behalve de hulp van Stoptober, nog wat extra hulp gebruiken? Op www.ggdbzo.nl vind je informatie en adressen voor extra ondersteuning.