Cabaretier en muzikant André Manuel winnaar van de Poelifinario cabaretprijs.

Cabaretier en muzikant André Manuel uit Diepenheim is dit jaar de winnaar van de Poelifinario. Dat is de cabaretprijs voor de theatermaker met het meest indrukwekkende programma van het seizoen.

Hij krijgt de prijs voor zijn voorstelling ‘Het geval apart’. Volgens de jury dwingen zijn scherpe grappen en provocaties het publiek om stelling te nemen en goed na te denken wat men er zelf nu eigenlijk van vindt.

In totaal waren vijf cabaretiers genomineerd voor de Poelifinario. Twee van hen, Micha Wertheim en Daniël Arends, lieten op voorhand al weten de prijs te weigeren.

Naast de winnaar en de weigeraars behoorden de damesduo’s Plien & Bianca en De Bloeiende Maagden tot de kanshebbers voor de Poelifinario. De prijs is vernoemd naar een fictieve tropische vogel, die bedacht was door Toon Hermans. (rtvoost)