Bericht van Gordon.

gordon1879maritaGordon mag morgen naar huis. Hij heeft dit vanmorgen via Facebookpagina laten weten. Gordon raakte vorige week gewond door een ongeluk op het Griekse eiland Mykonos, waarbij de zanger een gebroken sleutelbeen, gebroken ribben en een gebroken schouderblad op. Zijn reactie;  Geen bloemen, maar een storting op Giro 555 voor de vluchtelingen. Inmiddels heeft hij het nummer aangepast in 6868, wat de juiste is.

 

Een bericht van Gordon:
Tja? Hoe is het met me? Ik tik met een hand dus het duurt ff maar afgelopen dagen waren intens zwaar en verdrietig. Eigenlijk kwam gisteren het besef pas echt binnen wat er nu was gebeurd. De fysieke klap ga ik overwinnen ook al doet alles zo vreselijk veel pijn maar de mentale klap komt nu wel heel hard aan. Ook krijg ik flarden terug van die afschuwelijke nacht dat ik bij bewustzijn kwam op die traumakamer en ze mij als een stuk oud vuil in een gang op een keiharde brancard hebben laten liggen voor zeker een uur? ik schijn ‘gevonden’ te zijn langs de kant van de weg en terwijl ik dit schrijf rollen de tranen over m’n wangen. Ik was bewust alleen op vakntie gegaan, dat deed ik afgelopen jaren vaker omdat ik dan eindelijk even tijd voor mezelf had en zo ook dus nu. Mijn verwondingen waren dusdanig dat bij verkeerd transport etc mijn longen geperforeerd hadden kunnen worden en dan had deze jongen er gewoonweg niet meer geweest. Ik heb dus enorm geluk gehad, een engeltje op mijn schouder( wel die andere dan want deze linker is gebroken) Ook mijn kaak doet pijn en val regelmatig flauw dus een hersenschudding lijkt ook zeer waarschijnlijk. Als voetganger geschept worden is volgens mij het meest traumatische wat je kan overkomen, dat je als bestuurder vervolgens gewoon doorrijdt is natuurlijk te triest voor woorden en dat raakt me nog het meest. Ik zou dat niet over mijn hart kunnen verkrijgen maar goed volgens mij handelen mensen vaak ook uit paniek en ik sta er maar niet te lang bij stil. Het is allemaal heel snel gegaan, voor ik het wist lag ik in een traumavliegtuig naar Athene waar ik de afgelopen dagen met de meest geweldige zorg ben behandeld. Mijn suite in mykonos met zeezicht werd uiteindelijk een ziekenhuiskamer met WC zicht?De mensen van de SOS alarmcentrale in Nederland hebben werkelijk geweldig werk verricht en ik raad iedereen aan sluit een goede verzekering af want dit kan iedereen overkomen. Vorig jaar die toestand met mijn knie en nu weer dit, wat een pech. Maar door alle pijn en tranen heen blijf ik positief want ik leef nog! En als ik dan zie dat 2,4 miljoen mensen mijn FB bericht hebben gelezen, gedeeld, geliked etc en hoeveel mensen mij op afstand hebben gesteund door hun beterschapswensen en virtuele kaartjes dan ben ik enorm dankbaar daarvoor. De pijn is al wat minder( niet zo gek met de morfine die ik krijg) en morgen mag ik naar huis! Om daar verder te herstellen en te revalideren. Lieve mensen, uit de grond van mijn hart bedank ik jullie allemaal voor jullie lieve woorden en weet dat jullie berichten mij enorm hebben gesteund. maar stuur me geen bloemen of kaartjes met dure postzegels maar maak dat geld over naar giro 6868 voor die mensen die het veel harder nodig hebben dan ik. Afgelopen dagen alleen maar de afschuwelijke beelden gezien van die vluchtelingen en een jongetje wat aanspoelt op een strand dan is mijn pijn een lachertje en mag ik blij zijn dat ik leef in vrijheid en een mooi land en ik hoop dat dat besef ook bij jullie zal zijn en voor je het weet staat deze brombeer weer waar hij voor staat namelijk liefde en licht! X Gordon