Ben & Carmen Steneker en Dick van Altena in het Theater in Haaksbergen

De Kappen 2014 02Op 10 oktober is er in het gezellige Theater De Kappen in Haaksbergen een optreden van Ben en Carmen Steneker met als speciale gast opnieuw Dick van Altena. Voor het zesde jaar heeft het Theater deze succesformule in het programma opgenomen.
Een uniek gebaar van de Directie is dat de bezoekers per reservering gratis de mini-CD “ FARMERS FEED THE WORLD “ ( met 3 nummers) van Ben Steneker ontvangen.
Het programma begint om 20.—uur en na afloop is er de After Party in de foyer met een extra optreden van Ben en Carmen, zoals voorgaande jaren.

Dick van Altena werd bekend als leadzanger van de Major Dundee Band. Als een van de weinige Countryacts scoorde de Band een landelijke hit eind 1970 met het nummer The Longer the Distance. Jaren terug waren ze min of meer het huisorkest van Ben Steneker’s Countryclub in de Veldmaat in Haaksbergen. Na 25 jaar werd de Band opgeheven en Dick ging solo verder.
Er verschenen van hem enkele Country-CD’s en ook in het Betuws dialect zijn er albums verschenen. Vorig jaar was hij een uur te gast in een Tv-programma van Johan Derksen. Recent mocht hij de Cultuurprijs Over Betuwe in ontvangst nemen.
Dick is naast zanger ook succesvol songwriter voor veel artiesten. Hij schreef voor Henk wijngaard de hit HEY SUZIE en bijna elke country-act in ons land heeft wel songs geschreven door hem op CD gezet. De laatste 5 CD’s van Ben en Carmen bevatten voor 80 % nummers van Dick’s hand.

Ben Steneker wordt door de media wel de Nestor van de countrymuziek genoemd. Hij introduceerde deze muziekstijl als een van de eersten in de vijftiger jaren in ons land. Met Lydia scoorde hij in die periode de hit Send me the Pillow.
Ben was 40 keer in de USA voor optredens op grote Festivals en stond in Ahoy in het voorprogramma van Johnny Cash. Hij deelde podia met o.a. Lynn Anderson (Rose Garden), Billie Jo (Blanket on the ground) Spears, de Bellamy Brothers, Freddy Fender en Bobbie (Detroit City) Bare.
Hij ontving in Wenen de Life Time Achievement Award voor zijn jarenlange inzet voor Countrymusic en in Amerika werd hij geïnstalleerd in de Mid West Country Hall of Fame. In ons land werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau i.v.m. zijn jarenlange optredens voor goede doelen.
Met dochter Carmen treedt hij ruim 10 jaar op en in Engeland zijn in de bekende Phil Mack Country Show regelmatig clips te zien op SKY TV van de DVD’s van vader en dochter. Naar aanleiding van enthousiaste reacties van de kijkers treden Ben en Carmen sinds 4 jaar regelmatig op in Engeland en Ierland.

Op 10 oktober kan men een avond verwachten in vooral ongedwongen sfeer en dus de gratis mini-CD van Ben per reservering ontvangen. Er is inmiddels een prettige jarenlange samenwerking met Theater De Kappen in Haaksbergen ontstaan. Ben en Carmen verheugen zich er op daar weer op het podium te staan , met als speciale gast vriend en collega singer/songwriter Dick van Altena.
Reserveren via het Theater: 053-5730250. Voor nadere info: www.dekappen.nl Op de dag van de voorstelling kan men niet meer telefonisch reserveren !

Foto: Henriëtte Hofs/Hardy Klink.