ANCORA BRENGT EIGEN SONGBOEK UIT

ancora songbookDe succesvolle groep Ancora brengt morgen, vrijdag 11 september, een songboek uit met daarin de bladmuziek en teksten van al hun tot nu toe verschenen liedjes. De groep komt hiermee tegemoet aan een wens van vele liefhebbers. Het boekwerk heeft als titel Het Grote Songboek meegekregen.

 

Vooral leden van koren klopten veelvuldig bij Ancora aan. “We krijgen om de haverklap mailtjes binnen met de vraag of we de bladmuziek kunnen opsturen”, vertelt zanger Martin Dams. “In het begin stuurden we dat dan gewoon op, maar het aantal verzoeken nam zulke grote vormen aan, dat we nu hebben besloten alle muziek en teksten van de 25 liedjes van onze twee albums in boekvorm uit te brengen”.

Ancora debuteerde in 2013 met het album Vrij Als De Wind, dat op nummer één binnen kwam en vervolgens wekenlang in de Top 10 van de albumcharts bleef staan. Dit jaar kwam de opvolger Voorbij De Horizon eveneens op nummer één binnen en die bivakkeert nu al ruim drie maanden in de Top 10. Dit succes dankt Ancora aan het unieke feit dat ze bij beide albums een dvd leverden met clips van alle liedjes en vooral aan de unieke positie die zij met hun aanstekelijke mix van Shanty, Irish folk en pop innemen in ons land.

Ancora bestaat uit de zangers: Martin Dams, Patrick Jongschaap en Harm Wolters.

www.ancora.nu