Afscheidsalbum DuoNL onderweg ; Zangeres Chris solo verder

duo nl pers 20151 November 2015 wordt een bijzondere dag voor Williejan en Chris v.d. Linden maar ook voor hun grote fan schare! Sinds 2007 staat dit tweetal afkomstig uit Helmond met het Nederlandstalige levenslied op de podia door heel ons land. Aanvankelijk deden zij dit onder de naam Chris & Williejan, vanaf 2010 is deze echter veranderd in DuoNL.

En nu, na 8 jaar als duo vele singles en albums op de markt te hebben gebracht, zal er na 1 november veel gaan veranderen; Williejan zet, mede vanwege gezondheidsperikelen een stapje terug en gaat zijn echtgenote Chris bijstaan bij de start van haar solocarrière. Zo wordt 1 november 2015 ongetwijfeld een hele gedenkwaardige dag als in het TOV-gebouw te Helmond het laatste album van DuoNL ‘Nog Een Keer Samen’ zal worden gepresenteerd, en direct ook de eerste solosingle van Chris.

 

DuoNL Poster Presentatie

ECHTE VRIENDEN
Na 18 singles en 3 albums zal op 1 november a.s. het laatste album van DuoNL gaan uitkomen. In 2013 gaven Chris en Williejan elkaar op het Kasteel van Helmond hun Ja-woord nadat zij in 2006 praktisch bij toeval aan elkaar werden gekoppeld als nieuw muzikaal duo. Zangeres Chris is al vanaf haar veertiende actief in de muziek. Ze vormde een duo met Dikke Leo en had ook haar eigen band. Williejan greep in 2005 voor het eerst naar de microfoon en bracht al vlot zijn eerste single uit. Nadat zij elkaar binnen korte tijd een aantal keren troffen bij diverse optredens, werd het idee geopperd een duo te vormen. Als in 2007 hun eerste single ‘Echte Vrienden’ verschijnt, wordt deze vrijwel meteen opgepikt door de muziekliefhebbers alsmede door radio- en televisiestations. Zo was dit tweetal o.a. te zien bij het SBS6-programma Bloed, Zweet en Tranen, bij Brabant Party, Hart Voor Muziek, Toppers van Oranje en stonden zij op grote podia van bijvoorbeeld het Levenslied in ’s-Hertogenbosch, Hollandio Superfeest en bij de RadioNL-Zomertoers. Vijf singles van DuoNL kregen zelfs een notering in de GFK-Top100 waarvan ‘Ik Droom Ervan’ in april 2013 de 25e plaats wist te bereiken.

MOTOR
Ondanks de successen en een goed gevulde agenda zullen er, nadat het 4e DuoNL-album ‘Nog Een Keer Samen’ op 1 november is verschenen, alleen nog maar geluidsdragers van Chris gaan volgen. Een moeilijke en zware beslissing? “Aan de ene kant wel ja omdat er zoveel energie bloed zweet en tranen door ons in DuoNL gestopt is maar ik tegelijk helemaal geloof in Chris”, zo legt Williejan uit. Hij liep al langere tijd rond met het idee om Chris een solo single op te laten nemen, maar zij had liever het vertrouwde ‘samen’-gevoel op het podium. “Ik noem het; ‘een adem pauze’! Ik heb even wat tijd nodig, even pas op de plaats daar ik dit jaar een paar tikjes heb gehad met mijn gezondheid, waarbij het nu belangrijk is om even wat kalmer aan te doen”.

Hoewel DuoNL gewoon als duo te boeken blijft zullen geen nieuwe singles en albums meer van hen gaan uitkomen. Ondanks dat de zangeres van het duo het liever anders had gezien respecteert ze de beslissing van Williejan: “Met een zware baan naast alle optredens én de opnames van nieuw materiaal en clips, snap ik heel goed dat het voor Williejan wat teveel is geworden”, zo verklaard Chris die vervolgt met: “Gelukkig blijft Williejan wel de motor achter mij. Hij heeft mij gewoon overtuigd solo de draad op te gaan pakken, al moest ik wel erg aan het idee wennen en voelde ik mij in het begin erg onzeker hierover”.
AFWISSELING VAN MUZIEKSTIJLEN
Die motor trekt overigens meteen ten strijde want hij gelooft heilig in de solocarrière van zijn vrouw: “Natuurlijk ben ik bevooroordeeld maar Chris heeft hét gewoon in zich; ze heeft uitstraling, een mooie en aansprekende stem, je gelooft wat ze zingt”, zo laat Williejan weten die zelf vele teksten schreef al voor DuoNL en dat nu voor Chris uiteraard ook gaat doen: “Er gaat wel wat veranderen; Het repertoire van Chris zal heel breed worden met een afwisseling van muziekstijlen. Eerst komt ze met een erg mooi nummer dat muzikaal gezien heel gevoelig is, hierna gaan we echter hard werken aan vlotte nummers”. Chris is op haar beurt heel blij dat haar man teksten voor haar liedjes blijft schrijven en haar zaken zal blijven behartigen: “Wat een superman heb ik toch hè.. en als het bij Williejan gaat kriebelen dan komt hij gewoon terug hoor”, waarmee de deur naar een comeback van DuoNL ‘in de toekomst’ gewoon op een kier staat.

WILLIEJAN: “CHRIS GAAT HOGE OGEN GOOIEN”!
Zoals vertrouwd zal, zowel het vierde en dus voorlopig laatste DuoNL-album, als ook de eerste solosingle van Chris gaan verschijnen via Rood Hit Blauw van Ronald Visch. “Er komen 12 liedjes op het album waaronder onze meest recente singles zoals ‘Waarvan droom jij’, ‘Ritme van de Mambo’, ‘Elke stap die ik zet’, ‘Ik droom ervan’, ‘Ogen liegen niet’ en ‘Mi Amore’ maar ook nooit eerder op single uitgebrachte nummers”, aldus Williejan. Chris is ook erg enthousiast over haar komende single: “Wij denken dat het een topnummer is dat al een tijdje op de plank lag” waarna haar echtgenoot aanvult: “Ik verwacht er erg veel van en het zou zo maar eens kunnen zijn dat Chris hier hoge ogen mee gaat gooien! Trots zal ik dit vanaf de zijlijn gaan aanschouwen”!

PRESENTATIE
Naast de presentatie van het album én lancering van de eerste single van Chris, zullen op zondag 1 november vanaf 14:30 uur tal van artiesten gaan optreden in het TOV-gebouw aan de Azelealaan in Helmond: Wesly Bronkhorst, Frank Verkooyen, Johan Heuser, William Burg, Marco Meesters, Charelle, Ivo van Rossum, Danny Canters, Carlos Donkers, Ron de Ridder, Silvana van Deursen, Wielie Krauss en de presentatie is in handen van Eric van Eeten. Tickets a € 10,- zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via email: info@duonl.nl of telefonisch via 06-14787293.