ZANGERES YUMARYA LANCEERT ‘MIJN DUSHI’

yumaria mijn‘Mijn Dushi’ is de allereerste Nederlandstalige single die verschijnt van zangeres Yumarya. Ondanks dat dit pas haar eerste Nederlandstalige product is, bouwt deze Antilliaanse schone die sinds 1993 woonachtig is in Nederland, al geruime tijd aan haar carrière binnen de muziek.

De wieg van Yumarya Grijt stond in de Nederlandse Antillen op Curaçao. Ze groeit op met de alom beken-de klanken uit de Caribische regio en ontdekt al op jeugdige leeftijd dat haar passie ligt bij de muziek en bij het zingen. Nadat Yumarya haar eerste ervaringen als zangeres opdeed bij plaatselijke gospel-koren verhuist ze in 1993 naar Nederland om Engels te gaan studeren. Daarnaast wordt ze actief als backing vocal maar ook als leadzangeres bij diverse Latin/Jazz bands waarmee zij op tal van festivals in zowel binnen- en buitenland is te zien. Yumarya, werkzaam als docent aan het Rotterdams Conser-vatorium, is tevens het gezicht van “North Sea Round Town” in Rotterdam en werkte in de loop der tijd samen met talloze topartiesten uit de Nederlandse Latin/jazz scene.

Naast dat Yumarya al is te horen op vele reeds uitgebrachte cd’s van collega’s en bands werkt ze ook aan eigen materiaal. Zo verscheen in 2014 haar debuutsingle ‘La Vida Es Un Carnaval’ en nu, in de zomer van 2015 is haar allereerste Nederlandstalige plaat een feit. ‘Mijn Dushi’ is een swingend, lekker zomers aanvoelend en opzwepend nummer dat vergezeld wordt door een videoclip volledig passend bij atmosfeer van de muziek en teksten van het lied.

‘Mijn Dushi’ van Yumarya verschijnt via platenlabel DubbelBloed Records en is als digitale download verkrijgbaar via iTunes: http://wqd.nl/IRvMt Bekijk de videoclip: