Unieke samenwerking RTV Oost en HET Symfonieorkest

symph orkest foto © rtvoostDe regionale omroep voor Overijssel RTV Oost en HET Symfonieorkest van en voor Overijssel gaan een unieke vorm van samenwerking aan. Doel: Beide organisaties willen de klassieke muziek op een laagdrempelige manier onder de aandacht brengen van een breed publiek.
Harm Mannak, directeur van HET Symfonieorkest is blij met de samenwerking. “Ik ben ontzettend blij dat we, na de berichtgeving in april dat ons orkest een nog duidelijkere koers moest gaan varen om de impact van de bezuinigingen op te kunnen vangen, een uitgestoken hand kregen van RTV Oost. Beide organisaties zijn van en voor Overijssel en dat gaan we door de krachten te bundelen nog meer proberen uit te dragen.” Ook RTV Oost directeur/hoofdredacteur Marcel Oude Wesselink ziet veel toegevoegde waarde in de samenwerking. “RTV Oost staat midden in de maatschappij en verbindt zich graag met partijen die ook een culturele en/of maatschappelijke functie hebben. Samenwerking met HET Symfonieorkest is daar een mooi voorbeeld van. We maken al het moois dat HET Symfonieorkest ons brengt graag zicht- en hoorbaar voor een breed publiek.”
De eerste concrete vorm van samenwerking is de registratie van het concert dat het orkest op zondagmiddag 30 augustus geeft op Landgoedhotel De Wilmersberg in De Lutte. Tijdens het zomers getinte openluchtconcert speelt het orkest klassieke werken van onder anderen Ralph Vaughan Williams en filmmuziek. Na de pauze staan ook musicalstukken op het repertoire. HET Symfonieorkest staat die middag onder leiding van de Brit Stephen Bell, die in zijn thuisland jarenlang de ‘BBC Proms in the Park’-concerten dirigeerde.
Daarnaast is de maand september bij RTV Oost uitgeroepen tot de ‘Maand van de klassieke muziek’. Concreet zijn de hele maand op zondag tussen 11 en 12 uur concertregistraties van HET Symfonieorkest te zien op TV Oost. De eerste is op zondag 30 augustus. Daarna op 6, 13 en 20 september. Als laatste, op zondag 27 september, wordt de registratie van het Wilmersbergconcert uitgezonden. Radio Oost besteedt in het muziekprogramma Muziekpalet (elke zondag van 8.30 tot 10.00 uur) de komende maanden geregeld aandacht aan de concerten van HET Symfonieorkest. Ook zullen er onder luisteraars vrijkaarten voor concerten verloot worden. Via de sociale media zal de samenwerking ook een concrete vorm krijgen: medewerkers van HET Symfonieorkest zullen wekelijks op de site van RTV Oost (en natuurlijk ook op de eigen site van HET Symfonieorkest) blogs schrijven over belevenissen in de muziekwereld.

Foto; RTV OOST