Tabby May maakt stap in muzikale carrière en brengt single uit

Tabby MayTabby May werd geboren in een klein stadje vlakbij Amsterdam in een zeer muzikale familie. Op tienjarige leeftijd begon ze met orgellessen en op elfjarige leeftijd kreeg ze voor het eerst een gitaar in handen. En de liefde voor de gitaar is altijd gebleven. Met wat akkoorden die ze van haar vader en haar opa kreeg heeft ze zichzelf gitaar leren spelen en daarna is ze altijd blijven kijken en luisteren naar wat andere gitaristen doen.

In de loop der jaren heeft ze haar eigen manier van fingerpicking aangeleerd (’tokkelen’ zoals ze het zelf noemt) en tevens een zeer ritmische manier van slaggitaar spelen. Op haar veertiende deed ze mee aan een talentenjacht op de middelbare school met een zelfgeschreven liedje. Dat was niet heel erg succesvol, maar het volgende jaar probeerde ze het opnieuw en werd vierde. In het examenjaar, op haar zestiende, deed ze een laatste poging op de schooltalentenjacht en riep de hulp in van twee medeleerlingen, op piano en gitaar, en samen speelden ze ‘Annie’s song’ van John Denver. Hiermee werd ze tweede. het had erger gekund. Na de middelbare school begon ze met een fulltime baan, trouwde, kreeg twee kinderen, maar de gitaar was altijd in de buurt. Ze speelde overal waar ze maar kon: op bruiloften (altijd met een eigen tekst op een bestaande melodie), feestjes, op visite, thuis als er bezoek was, op vakantie op de camping… En als er ergens iemand optrad vroeg ze rustig of ze in de pauze even zou mogen spelen, wat zo af en toe nog lukte ook.

In 1999 deed ze mee aan een jamsessie in een Ierse pub in Apeldoorn en de eigenaar was onder de indruk van haar stem en gitaarspel. “Jij hoort op het podium”, zei hij. Alleen kon ze bijna geen teksten uit haar hoofd. Hij daagde haar uit. Als ze dertig tot veertig nummers uit haar hoofd kon spelen, zou hij haar een betaald optreden laten spelen. Een paar weken later kwam ze hem blij vertellen dat ze er klaar voor was en hij hield woord, ze kreeg haar optreden (en er volgden er meer in die pub). Daarna ging ze verder en speelde waar ze haar maar wilden boeken. Ze speelde in verschillende landen. Uiteraard in Nederland en daarnaast heeft ze optredens gehad in Duitsland, Griekenland, Ierland, België en Australië. En vandaag anno 2015 treedt ze op aan de Costa del Sol in Zuid-Spanje. Tevens is 2015 het jaar om zich nog meer te presenteren want op het Angelsrecords is verschenen haar single : “Loner in London town” Geschreven door Tabby May en als producer Gordon. Vanaf vandaag dus niet alleen de bezoekers van haar optredens maar het radio luisterend publiek kan kennismaken met deze voortreffelijke zangeres. Te downloaden via de diverse download portals – te beluisteren via de radiozenders en streaming sites als Deezer en Spotify en aan te vragen via je favoriete radiozender. Voor meer info www.tabbymay.com