Samenwerking van Sam Knoop met de IJslandse zanger Baddi Hall zorgt voor het bijzondere Duet ‘Niets Lijkt Te Gebeuren’!

sam koopsHet is alweer even geleden dat Sam Knoop uit kwam met zijn singels “Sta eens Stil”, welke hij voor zijn moeder schreef en “Leef je nu” waarin hij zijn band voorstelde. Dit keer heeft hij ervoor gekozen om een bijzondere samenwerking aan te gaan met de IJslandse zanger Baddi Hall.

Laatstgenoemde zal in Nederland niet snel herkend worden maar in IJsland en Scandinavië wordt Baddi gelijk herkend als frontman van de band ‘Jeff Who?’. Deze band heeft wekenlang op 1 gestaan met de hit ‘Barfly’ en hebben als hoogtepunt van hun carrière mogen touren met de Britse Rockband ‘Franz Ferdinand’. Momenteel is Baddi bezig aan een soloalbum met de mannen van Sigur Ros, ook geen kleine naam in de muziekwereld.
De samenwerking tussen Sam en Baddi was al een tijd gaande, zo heeft Baddi al een aantal liedjes gecomponeerd, geschreven en ingezongen voor hem. Voor Sam’s concept ‘Thuis bij Sam Knoop’, waar hij huiskamerconcerten creëert voor ongeveer 150 man per keer, had Baddi een live interview gedaan vanuit IJsland. het nummer van Dell Amitri, ‘Nothing ever happens’, is hertaald door Jelle Amersfoort en lag al een tijdje op de plank. Op deze avond werd het idee bedacht om er een Nederlands- / Engelstalig duet van te maken.