Playpat & King – Charlie C

PlaypatKingCharlieCWebsiteDe tweede single van Playpat & King heet “Charlie C” en is een hommage aan een bekende komediant, acteur en filmmaker. Na Dancefestival Tomorrowland ontstond er in de media een discussie of de uitstapjes van enkele dj’s naar oude kinderliedjes en muziek van de Titanic misschien het einde betekent voor de Elektronische Dance Muziek. Playpat & King geloven dat EDM als vorm van muziek, die nu mainstream is geworden, in beweging blijft.

Ze volgen de ontwikkelingen maar zijn zelf vooral bezig om een eigen geluid te creëren, die ze Dream House noemen. Hun instrumentale nummers grijpen terug naar de geluiden uit de beginjaren van de housemuziek en worden gecombineerd met eigentijdse effecten. Daardoor ontstaat een eigenzinnig geluid waarmee ze verhalen willen vertellen.

Bij de track “Charlie C” ontstaat er door de instrumentkeuze en het arrangement een typische sfeer. Playpat & King werden geïnspireerd door de beelden van het kenmerkende loopje en de tragikomische avonturen van Charlie C.

Vanaf 1 augustus 2015 is de track exclusief verkrijgbaar op Juno Download. Vanaf 29 augustus 2015 wordt het nummer ook wereldwijd uitgebracht en zal te koop zijn in verschillende online webshops als Beatport en i-Tunes. “Charlie C” kan dan ook worden gestreamd vanaf Spotify, Deezer en Rdio.