Martin Vincken ‘Wat een ander ook zegt’.

MartinVinckenWateenanderookzegtWebsiteMartin Vincken heeft als inwoner van onze hoofdstad dat echte en pure authentieke Amsterdamse stemgeluid. Hiermee won hij zo’n 10 jaar geleden het publiek voor zich toen hij in Café Peter Beense tijdens een karaoke-avond plots naar de microfoon greep.

Vanaf dat moment staat Martin veelvuldig op de diverse podia van ons land. Van “Mokum in Meppel” tot het “Jordaan Festival” en ook zijn televisiedebuut volgde destijds al snel bij het Tros-programma “Een ster in veertig dagen”. In januari 2014 ontving Martin een Party Storm Award in de categorie aankomend talent.

Sinds 2011 zijn er 5 singles uitgebracht: “Weekendje Parijs” in 2011, “Geef mij de zon, de zee en de zomer”, “Onder de douche” in 2012, “Hey Ho Angelina” in 2014 en “Tinus blijft wel hier” in 2015.

Het door Bram Koning geschreven en door Manfred Jongenelis geproduceerde “Hey Ho Angelina” wordt opgepikt door vele belangrijke stations, waaronder RADIONL, die de single tot op de dag van vandaag nog veelvuldig draait. “Hey Ho Angelina” is zelf zo populair dat er een DJ Maurice Remix aan wordt toegevoegd die zijn weg in het Nederlandse party circuit snel weet te vinden.

Voor de opvolger “Tinus blijft wel hier” gaat Martin een samenwerking aan met producer Ger Oerlemans. Door de sterke tekst en de pakkende melodielijn wordt deze single niet alleen een regelrechte après ski knaller, maar weet tevens de playlisten van o.a. RADIONL en vele grote regionalen te vinden.

Al geruime tijd heeft Martin Vincken het idee om het liedje “Fiesta di Beurba” te laten voorzien van een Nederlandse tekst. Hij legt dit neer bij diverse tekstschrijvers, maar uiteindelijk komt daar niet zoveel van terecht totdat zijn vrouw Pascale dit plotseling oppakt en samen met J. van Raaij een prachtige tekst schrijft. Martin is blij verrast en duikt meteen samen met producer Ger Oerlemans de studio in, waarna de vrolijke nieuwe meezinger “Wat een ander ook zegt” ontstaat. Tijdens de kermis in Hoorn ontvangt Martin Vincken uit handen van George Baker het eerste exemplaar van zijn nieuwe single die hopelijk opnieuw de playlisten zal weten te vinden.