Kiek Now Us laten de WITTE WIEVEN zien….

kieknowus witte wievenKiek Now Us is een Rock en Rollband met zijn wortels in de Achterhoek. Aan het eind van het jaar 2000 besloten een aantal muzikanten in spé een band te beginnen.  Sinds 2004 toeren de vijf bandleden van Kiek Now Us door het hele land. In 2006 werd de eerste single van de band uitgebracht, ‘Viva La Roggebrood’.

In 2008 kwam hun opvolger ‘Proosten op het Oosten’: een krachtig rocknummer, waarvan het onderwerp zich wel laat raden. Ook in 2010 laat Kiek Now Us weer duidelijk van zich horen: de single ‘Hemel Zonder Bier’ en ‘Zin An Leaven’ werden uitgebracht. In 2013 leverde de single ‘Wi-j Goan Niet Noar Huus’ landelijk veel airplay op. De band treedt onder meer live op bij 3FM (Giel Beelen) en Radio 538 (Edwin Evers).

Bij ons heeft hun single ‘Het platte land is niet te koop’ weken lang in De Sterrenparade hitlijst gestaan en ook de nummers ‘Tik ‘m an’ , ‘Hemel zonder bier’ en ‘De Keet’ kwamen regelmatig voorbij op Radio Oost. De heren hebben nu een nieuwe single uitgebracht met de titel ‘Witte Wieven’.

Witte wieven is een streektaal naam voor “witte vrouwen” en dat zijn mythische wezens, vrouwenfiguren die soms goedaardig maar ook soms kwaadaardig zijn. Ze worden vaak in verband gebracht met spoken of heksen.
De officiële video van “Witte Wieven” staat online;