In de aanloop naar album is ‘Boer’n’ de nieuwe single van Peter Groot Kormelink

peter groot kormelink  Boer nPeter Groot Kormelink is vooral bekend als zanger en oprichter van Jazzpolitie. Een traporgel in het schuurtje van de buurman blijkt de basis van een langdurige loopbaan als muzikant en theaterdier.  Na vele omzwervingen in bandjes en theatergroepen kreeg hij landelijke bekendheid met zijn twee succesvolle bands Splitsing en Jazzpolitie (samen met Herman Grimme).

Beide bands zijn tot op de dag van vandaag op de Nederlandse radio te horen met de nummers ‘Wind en Zeilen’ en ‘Liefdesliedjes’ en ‘Recht uit het hart’.
Het jaar 2014 brengt een nieuw album van Peter Groot Kormelink. In de aanloop daar naar toe de single Boer’n . Daarover zegt Peter het volgende:
‘Teruggravend in mijn herinneringen van vroeger fietste ik als knecht van de bakker op zaterdagochtend over Achterhoekse paadjes door de weilanden en bezorgde ik vers brood bij de boerderijen.
In herinnering fietste ik tussen de koeien in de wei, de varkens in het kot, tractoren, ploegende boeren, fladderende kippen en de deel vol hooi. Op de boerderij blaften de honden bij aankomst en kreeg ik wat te drinken aan de keukentafel bij tikkende pendules (zie foto). Natuurlijk heeft ook daar de tijd niet stil gestaan maar heel veel is toch ook nu nog aanwezig en van belang!
Bij ons zat elke zondagochtend de kamer vol met onze boerenfamilie genietend van een kop koffie en beschuit met rookvlees. Het Boerenleven, die beelden en dat gevoel van onbezorgd leven in de natuur heb ik geprobeerd te verwoorden in Boer’n”
De single kent een clip die te zien is op de clipzenders en de single wordt op vele radiozenders al volop gedraaid.