Hessel Wijkstra pakt door na debuut-album

hessel wijkstra wat heb ikNa het uitbrengen van het debuutalbum Cabinevitaminen van Hessel Wijkstra, kwam al snel de vraag wanneer er een nieuwe single uit zou komen. Dick van Altena schreef hierop zo’n leuk nieuw liedje.

De zanger heeft ervoor gekozen om eerst ‘Wat heb ik nou weer aan mijn wagen hangen’ uit te brengen, ondanks dat er op het album nog genoeg nummers staan die ook als single uitgebracht kunnen worden. Mensen vroegen mij steeds van wanneer komt er weer een nieuwe single?”, aldus de zanger. Er staan nog genoeg liedjes op het debuutalbum cabinevitaminen die als nieuwe single kunnen dienen, maar eerst maakt hij een uitstapje. Volgens Hessel schreef Dick zo’n mooi, vlot en vrolijk liedje waarvan de tekst boeit en je blijft ernaar luisteren. Hij moest de single ‘Wat heb ik nou weer aan mijn wagen hangen’ wel uitbrengen. Hessel: “Je blijft luisteren, omdat je wilt weten wat er aan de wagen hangt. En wat er aan die wagen hangt, kan je met je eigen verbeelding invullen”.

Vrijwel elke chauffeur ramt wel eens een paaltje, rijdt wel eens een muurtje omver of schampt een obstakel. “Om het leed dan te verzachten, kan hij het beste dit liedje zingen”, grapt Hessel. “En als hij de baas dan belt, kan hij zeggen: Wat heb ik nou weer aan mijn wagen hangen!”.