Henny Thijssen heeft een nieuwe single “Laat me nu maar gaan”

Henny Thijssen laat meHenny Thijssen is in de jaren tachtig in de muziek terecht gekomen. Hij schreef voor diverse rockbands en zong ook de demo’s voor hen in. Toen in 1986 de band East Coast gevormd werd schreef hij voor deze band de liedjes en werd gevraagd als lead-zanger nadat ze de demo met zijn zang hadden gehoord.

In 1986 maakte hij zijn entree als leadzanger bij East Coast en maakte daarmee het album EC, waar onder andere de nummers Save our Planet, Out of Control en Now the time is right op stonden. In 1988 won East Coast, voor Nederland het uit 24 landen(waaronder de VS, Cuba, Australië) bestaande alternatieve Wereld Songfestival in Bratislava de publieksprijs en de derde prijs van de vakjury, met het nummer Save our Planet.
Henny Thijssen, heeft aan meer dan 1000 releases meegewerkt en schreef o.a. nummers voor:
Andre Hazes, Marianne Weber, Koos Alberts, Frans Bouwer, Corry Koning, Dennie Christian,Thomas Berge, Stella, Henk Wijngaard, Lucas en Gea, Wilma Landkroon, Marian Berger, Frank van Etten, Lenie Gerrits, Tino Martin, Jan Spijkerman, Sidney Bishoff, Tommy Smit, Sylvia Corpiér, Jan Waringa, Danny Heden, Mick Harren, Renee de Haan, De Mokummers, Jan Boezeroen, Ben en Tamara, Lytse Hillen, Henri van Velzen, Frank Verkooyen, Tony, Johnny Leyen, Dennie Damaro, Gert en Hermien, Herman Lippinkhof, Klaas Veen, Sandy Kandau, Mirella, Guus Thijssen, Stef Ekkel en voor vele andere Nederlandse artiesten.

In 2013 – 2014 heeft Henny vier singles uitgebracht o.a Hoelang, Alleen voor mij, Zonder problemen, Uitzonderlijk. “Hoelang” bereikte de hoogste notering in de top 100 en wel nummer 20.
Henny heeft in februari 2015 met veel succes de finale gehaald van het SBS programma Bloed Zweet en Tranen.

Nu in 2015, is hij een samenwerking aangegaan met Studio One Records in Enschede. Henny heeft zelf de tekst en muziek geschreven voor “Laat me nu maar gaan” en samen met Justin Pieplenbosch er een prachtige productie van gemaakt.

 
www.hennythijsen.nl
Management www.studio1.nl

 

 

.