Quincy Smolders juiste weg ingeslagen

Quincy SmoldersQuincy Smolders is lang opzoek geweest naar de juiste richting qua muziek en is nu, naar eigen zeggen, de juiste weg ingeslagen. Zijn nieuwe single ‘Het komt door de zomer’ is een zomerse single met Latin klanken. Dit sluit aan bij de eerder uitgebrachte singles van de zanger, maar door een aantal nieuwe mensen om zich heen heeft het nummer net dat beetje extra.

De nieuwe single ‘Het komt door de zomer’ is tot in de puntjes afgewerkt. De zangkwaliteiten van Quincy zijn goed hoorbaar op de single. Het zuiver zingen is hem dan ook toevertrouwd. Tijdens zijn jeugd heeft de zanger op de musicalschool in Amsterdam gezeten. Daarnaast hij heeft Nederland laten zien hoe zuiver hij kan zingen tijdens het televisieprogramma Bloed, zweet en tranen. “Loep zuiver”, was de reactie van jurylid Danny de Munk.

De muziek en tekst, beide gemaakt door Bram Koning, zijn speciaal voor de Vinkeveense zanger geschreven. Nadat Koning diverse voorbeelden had gehoord en wist dat Smolders graag een lekker en fris zomers nummer wilde opnemen, heeft hij een sterke tekst weten te maken op een melodielijn die veranderingen in het tempo heeft.

Tenslotte heeft Jeroen Dirksen de productie tot in de puntjes afgewerkt. ‘Met de demo wist Jeroen direct de juiste feeling over te brengen en zette hij gelijk een strakke en te gekke basis neer’, aldus Quincy. De twee hebben voor het eerst samengewerkt en een top-product neer weten te zetten. Ook voor de bijbehorende videoclip is er een nieuwe samenwerking ontstaan. De clip van ‘Het komt door de zomer’ wordt gemaakt door Karl Kaspers, die ook clips maakt voor onder andere Peter Beense, John West en Lange Frans. Woensdag zal de clip uitkomen.