Meidengroep Djumbo zoekt zangeres!

friszDjumbo gaat via een online talentenjacht op zoek naar een nieuwe zangeres voor de groep. Zangeres Lotte Prijs heeft vrijdag bekend gemaakt dat ze de groep verlaat. De nieuwe formatie zal verder gaan onder de naam Frisz. De titel van de talentenjacht is Eyahe Frisz zoekt jou!

Op 1 juli 2015 gaan de online audities officieel van start via Instagram. Om mee te kunnen doen moeten kandidaten (18+) een filmpje van zichzelf insturen. Zij stellen zichzelf daarin voor en zingen één van de refreinen van de Djumbo liedjes. Om deel te nemen is het belangrijk om te weten dat @Friszzoektjou getagd moet worden. Verder moet het bericht worden afgesloten met ‪#‎ronde1‬ ‪#‎Friszaudities‬. Een auditie filmpje uploaden kan tot 15 augustus 2015.

friszDe filmpjes met de meeste likes gaan door naar de officiële audities. De huidige zangeressen Samantha Klumper en Lindsy Schuman jureren samen met een nog verborgen jurylid. De zoektocht naar de nieuwe zangeres wordt uitgezonden als web-serie op YouTube en wordt geproduceerd door het pas opgerichte Amsterdamse bedrijf Rawking Fifty. Er zullen diverse bekende online vloggers deelnemen. Dit is de eerste online talentenjacht die op deze schaal georganiseerd word.

De meidengroep Djumbo begon in 2004 als een promotiestunt van de supermarktketen Jumbo. Met liedjes als “Eyahe” en “Hide and Seek” wist de groep de top 10 van de Nederlandse hitlijsten te bereiken. Kandidaten die zich opgeven moeten wel een beetje van de kleur roze houden.