Jan Smit, De Romeo’s en Lindsey samen op concert tour.

vrienden voor het leven klein‘Vrienden Voor Het Leven’ heet de concert reeks van Jan Smit, De Romeo’s en Lindsey. Ze gaan in 2016 samen drie keer een concert geven. Dat vriendschappen in de showbizz bestaan, wordt o.a. bewezen door de unieke band die Lindsay, De Romeo’s en Jan Smit hebben. De muzikale samenwerkingen onderling resulteerden al in de nummer één hits ‘Zingen, lachen, dansen’ (De Romeo’s & Jan Smit) en de actuele duetsingle van Lindsay & Jan Smit ‘Duizend en één nacht’.

vrienden voor het leven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In 2016 wordt de vriendschap tussen de drie artiesten onderling nog eens extra geaccentueerd tijdens de ‘Vrienden Voor Het Leven’ concerten. Op 20 februari (Oktoberhallen Wieze), 23 april (Stadsschouwburg Antwerpen) en 29 april (Casino Kursaal Oostende) concerteren de drie samen met uitgebreide live band, tijdens een avondvullend programma. Qua repertoire brengen ze alle drie hun hits, worden er onderling liedjes uitgewisseld en brengen ze speciale gelegenheidsnummers in duo of trio vorm.
Wanneer vriendschap en muziek zich met elkaar versmelten ontstaan er mooie dingen. De ‘Vrienden Voor Het Leven’ concerten van Lindsay, De Romeo’s en Jan Smit worden dan ook iets heel bijzonder. “Schitterend en ik moet zeggen dat wij er met De Romeo’s al enorm naar uitkijken. In het verleden zijn we met Jan en Willy Sommers samen op tour geweest en dat waren telkens heel fijne concerten. De ‘Vrienden Voor Het Leven tour’ wordt sowieso heel tof, want zowel met Jan als met Lindsay zijn wij opperbeste vrienden en kunnen wij het al jaren heel goed vinden”, zegt Chris Van Tongelen.

Succesvol
Qua status en populariteit mag je gerust zeggen dat de drie artiesten tot de absolute top behoren. Sinds 2008 en de single ‘Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat’, staat Lindsay heel stevig op haar muzikale pootjes. De voorbije zeven jaar bracht Lindsay vijf albums uit waarvan er vier inmiddels bekroond zijn met ‘goud’. Lindsay is één van de absolute leading ladies van de Vlaamse showbizz. De Romeo’s zijn – sinds ze een paar jaar geleden resoluut gekozen hebben voor het Nederlandstalige repertoire – een vaste waarde in de muziekwereld. Met hun recentste album ‘Op stap’ kamperen ze al weken in de hoogste regionen van de hitparade. Ondanks dat hij nog maar 29 is, is Jan Smit razend populair in Nederland én in Vlaanderen, waar hij zichzelf inmiddels meer dan thuis voelt. ‘Als de nacht verdwijnt’, ‘Als de morgen is gekomen’ en ‘Vrienden voor het leven’ zijn slechts een paar voorbeelden van Jan Smit klassiekers.

Uniek
Drie topartiesten verzameld in een unieke ‘Vrienden Voor Het Leven’ tour, het is iets waar zangeres Lindsay enorm naar uitkijkt: “Mensen die erbij zijn zullen drie artiesten op het podium zien staan die zich enorm gaan amuseren, onder begeleiding van een uitgebreide live band. Ook inhoudelijk wordt dit iets heel bijzonders, want we gaan echt samen concerteren. Uiteraard brengen we onze hits, maar we gaan ook liedjes uitwisselen en samen nummers brengen in versies of bezettingen zoals mensen die nog nooit eerder gehoord of gezien hebben.”

Vlaamse vrienden
Jan Smit blijft ook de komende maanden en jaren bewust inzetten op Nederland én Vlaanderen. “Voor mij is Vlaanderen heel belangrijk. Ik durf zeggen dat ik hier bijna wekelijks ben. Naast het feit dat ik mij hier enorm thuis en aanvaard voel, heb ik doorheen de jaren een band opgebouwd met mijn Vlaamse vrienden. De Romeo’s en Lindsay zijn daar goede voorbeelden van en dus ben ik heel blij dat ik samen met hen mee op concerttournee mag gaan. Ik weet nu al dat dit heel mooie momenten gaan worden voor ons allemaal”, zegt Jan Smit enthousiast.
Tickets voor de ‘Vrienden Voor Het Leven’ concerttour van De Romeo’s, Lindsay en Jan Smit op 20 februari (Oktoberhallen Wieze), 23 april (Stadsschouwburg Antwerpen) en 29 april 2016 (Kursaal Oostende), kan je vanaf nu bestellen via www.sherpa.be of op 070/25.20.20 (Max. €0,30/Min).