Hein Simons Exclusief bij Startup Events

hein simonsPer 1 augustus 2015 zal Startup Events de exclusieve boekingen gaan verzorgen voor de levende legende Hein Simons, de man van 60 miljoen geluidsdragers. Op 12 augustus 2015 hoopt Hein Simons 60 jaar te worden. Hier zal veel aandacht aan worden besteed via de Duitse en Nederlandse media. Zo zal hij te gast zijn in het populaire ARD programma ‘Immer wieder Sontag’ en tal van radio en Tv shows in heel Europa.

Een uniek jubileum van een grote ster die altijd dicht bij zichzelf is gebleven en nog steeds onwijs populair is bij jong en oud. Zo trad hij onlangs nog op met veel succes in DWDD, Andere Tijden, Een Vandaag en Tijd voor Max.

In 1965 wint in het Limburgse Schaesberg de toen 11 jarige Heintje Simons een talentenjacht door op onnavolgbare wijze ‘Mama’, van Robertino Loreti, te zingen. De rest is geschiedenis. Wereldwijd zal ‘de Nachtegaal van Bleyerheide’, meer dan 60 miljoen geluidsdragers verkopen. Stond de teller voor Europa en Amerika al op 46 miljoen verkochte geluidsdragers, bij het opengaan van de grenzen blijkt dat er ook nog eens 14 miljoen platen verkocht zijn in de DDR. 40 gouden (destijds dienden er 250.000 stuks verkocht te worden om goud te behalen) en 10 platina onderscheiding zullen er aan hem uitgereikt worden. Op het Gala du Disc, gepresenteerd door Mies Bouwman en Willem Duys, werd uit handen van Maurice Chevalier een Edison aan hem uitgereikt.

In 1973 verschijnt het album ‘Denk Aan Jou’ naar later zal blijken, zijn voorlopig laatste in het Nederlands gezongen album. De carriere van Hein Simons zal zich in de daarop volgende veertig jaar vooral afspelen in de Duitstalige landen en China waar hij tot op de dag van vandaag razend populair is.

NA 41 JAAR WEER NEDERLANDSTALIG ALBUM

In 2013 wordt op het JAZ label de succescompilatie ‘De Nachtegaal van Bleyerheide’ uitgebracht, dit bevalt van beide kanten zo goed dat er wordt besloten een compleet nieuw Nederlandstalig album te maken. Bovendien is de song ‘ Ik Hou Van Holland’ de leader van het gelijknamige populaire televisie programma van Linda de Mol. Na ruim 41 jaar is er dus een compleet nieuw en in het Nederlands gezongen album van Hein Simons met als veelzeggende titel ‘THUIS’. Dit album stond maar liefst 14 weken in de Mega Carts Top 100. Op dit album staan12 spiksplinternieuwe songs en natuurlijk een medley van de allergrootste hits van Hein Simons. Binnenkort brengt Hein Simons zijn nieuwste single uit met de herkenbare warme klankkleur van deze levende legende.