GEKE ZINGT 35 JAAR MET GEKE`S TIENTAL

geke 1Op zaterdag 5 september 2015 is het precies 35 jaar geleden dat de van Urk afkomstige Geke van der Sloot aanvangt met het zingen met kinderen. Die dag destijds in 1980 was zo’n succes dat de Eerste Urker Zangschool van start ging met Geke in de rol van kinderzangpedagoog naast dat zij vanaf dat moment ook aan het roer staat van de formatie Geke’s Tiental.

Nu 35 jaar later zal in de Ichtuskerk op Urk een jubileumconcert plaatsvinden waarvoor toegangskaarten vanaf heden verkrijgbaar zijn.

Vanaf 5 september 1980 gaat zangeres Geke gedurende zes avonden per week zangles geven voor met name de Urker jeugd. Zo heeft Geke een enorme bijdrage geleverd de Urker zangcultuur te ontwikkelen en te cultiveren. Kinderen waaronder zowel zwak- als hoogbegaafden, leren zingen middels haar methodiek: “Kinderen leren zingen zoals je hen ook rekenen, lezen en schrijven kan leren”, aldus Geke. De zangschool heeft de ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling), maar zij ontvangt verder geen enkele vorm van overheidssubsidie.

Honderden kinderen heeft Geke in die 35 jaar leren zingen. Enkele hoogtepunten uit deze periode zijn: Gouden CD in 1996, een Platina CD in 2005, een koninklijke onderscheiding in 2005. Een oorkonde van de Kunstenbond 1993 en Oorkonde van de Oranje strik 2013. Met Geke`s Tiental, voortkomend vanuit haar zangschool, heeft ze al honderden concerten mogen geven en dertien CD`s gemaakt. De optredens zijn evenals het repertoire veelkleurig, van het kleinste zaaltje van het Leger des Heils tot het Concertgebouw van Amsterdam. Geke`s Tiental heeft onder andere gezongen in bijvoorbeeld de Autotron te Rosmalen, de Laurenskerk in Rotterdam, de Westerkerk en de Engelse kerk in Amsterdam, het Concertgebouw in Amsterdam, het Zuiderpark in Den Haag, de Grote kerk te Den Haag, de Philipsconcertzaal in Eindhoven.

Geke heeft met Geke`s Tiental een ‘eigen’ muzikaal gezicht. Naast liederen gemaakt door Geke, worden er cultuurliederen, buitenlandse liederen en tevens een uitgebreid klassiek repertoire ten gehore gebracht. Vanwege het telkens oplaaiend antisemitisme zingt Geke met haar zangschool op 5 september a.s. ook vredesliederen gebracht in het Nederlands, Engels en Hebreeuws. De arrangementen zijn van Geke en de vleugelbegeleiding en arrangementen is van Rienk Bakker en de vertalingen van Etienna Evenboer.

We vinden het fijn u te verwelkomen in de mooie, nieuwe Ichthuskerk aan de Richel 2 te Urk. De aanvang van het concert is om 19:45 uur en de kerk opent vanaf 19:00 uur haar deuren. Voorafgaand aan het concert is er tussen 18.00 uur tot 19.00 uur een persmoment met Geke. Na afloop van het jubileumconcert is er een receptie in de bijzalen van de kerk waarbij cd-, informatie- en archief tafels aanwezig opgesteld zullen staan.

Toegangskaarten zijn aan te vragen via e-mail: info@gekestiental.nl en zijn af te halen bij Boekhandel Koster, aan Handelskade te Urk. Informatie verkrijgbaar via de website www.gekestiental.nl, via email info@gekestiental.nl of telefonisch: 0527-681205.