De Boeskool geet weer Lös!!!

boeskool 2015Het Oldenzaalse zomerfeest “De Boeskool is Lös”, met 170.000 bezoekers, maakt zich op voor de 45e editie. Grootser, diverser en gezelliger dan ooit te voren! 6 dagen lang is het Twentse Oldenzaal in de ban van het zomerfeest. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat is er voor jong en oud van alles te beleven.

Zo zijn er o.a. extra koopavonden, een braderie met 250 stands, culinaire hoogstandjes, diverse sportactiviteiten, een kinderrommelmarkt, straatartiesten, meerdere podia met nationaal en internationaal bekende artiesten, Photobooth Betsie met leuke winactie, veel gezellige terrasjes, de kunstmarkt en nog heel, héél veel meer!

 

boeskool 2015

Er is vooral veel muziek;

 

 

★ Dinsdagavond 4 aug.: Boeskool in Concert ★
Officiële opening om 20.00 uur

Het moment waar we met z’n allen op hebben gewacht. Zes dagen lang vindt hét zomerfeest plaats in de mooie en vooral sfeervolle binnenstad van Oldenzaal.

➤ Koninklijke Harmonie St. Joseph
Al jaren spelen ze als een fenomenaal Oldenzaals orkest dat de uitdaging graag opzoekt. Na de grandioze successen van voorgaande jaren hebben ze ook dit jaar de regie in handen en gaan ze met onderstaande solisten weer een performance van niveau neerzetten!

➤ Petra Berger
Met recht hoort ze tot de top van de Nederlandse zangeressen. Als geen ander heeft ze de bijzondere gave om mensen ècht te raken met haar stem en daarmee alle mogelijke emoties los te maken. Een muzikale reis, gebracht met een elegantie, charme, indrukwekkende passie, waarbij het publiek echt geraakt wordt.

➤ Arwin Kluft
Bekend van het TROS-programma ‘Una Voce Particolare’, diverse grote Opera producties waaronder de mega-uitvoering Aïda, zijn optreden als ‘Andrea Bocelli’ in de ‘Soundmix Show’ en als vaste solist tijdens de wervelende Dinnershows in Studio 21. In 2003 verwierf hij ècht nationale bekendheid door zijn deelname aan het Nationaal Songfestival.

➤ Michael Schmiedel
Leerde al op 12-jarige leeftijd klassiek gitaar spelen. Sinds 2009 studeert hij op het Artez Conservatorium in Enschede waar hij al diverse mastersclasses volgde van diverse gerenommeerde Musici.

➤ Alet Kluitenberg
Dat de Argentijnse tango en de bandoneón bij elkaar horen bewijst ze als geen ander. Dit harmonica-achtig instrument maakt het ‘warme en typische’ tangogeluid waar Alet zo verliefd op werd. Er zijn er maar weinigen die deze ‘schreeuwende snik’ goed beheersen!

➤ Duco Akkerman
Met zijn twaalf jaar stond Duco Akkerman vorig jaar als jongste muzikant ooit op Pinkpop. Het ging snel daarna. Hij werd in datzelfde jaar gevraagd om nog een paar optredens met Chef’Special te verzorgen.

➤ Marga Bult
De presentatie van deze magische eerste Boeskoolavond is voor het tweede jaar op rij in handen van Marga Bult.

 

★ Woensdagmiddag 5 aug.: ‘Young Boeskool Talents’ ★
Spiksplinternieuw concept van De Boeskool is Lös! Een gezellig middagvullende show met jonge talenten en live-muziek. Neem plaats op één van de gezellige terrasjes op het sfeervolle marktplein en laat je verrassen door onze ‘Young Boeskool Talents’.

➤ Shanelle de Lannoy
Dit voorjaar nam ze deel aan het populaire RTL4 programma ‘The Voice Kids. Ze wist het tot ‘The Battles’ te schoppen waarna ze het avontuur aan ging met Angela Groothuizen als coach.

➤ Robyn Ankoné
Dit 15-jarige muzikale talent was tijdens ‘Boeskool Idols 2015’ al te bewonderen met een prachtige cover van Sam Smith’s ‘I’m Not The Only One’.

➤ Diverse andere ‘Young Talents’

 

★ Woensdagavond 5 aug.: ‘Young Power Boeskoolhits’ ★
De Boeskool is Lös en dat zullen we weten ook! Verwacht een geweldige avond met een mix van pop en dance met spetterende optredens!

➤ Q5 New Style
Deze vijf getalenteerde entertainers nemen je mee op een unieke ‘live dance experience’! Een wervelend optreden met vette sounds, dikke beats en imponerende visuals op video wall. Een sensationele totaalbeleving met originele mixes en mashups van een compleet nieuwe act in een verpletterende performance bàrstensvol energie. Live will never be the same!

➤ O’G3NE
Winnaars van de ’The Voice of Holland’ 2014. Bij de blind auditions lieten ze direct een verpletterende indruk achter met hun ‘BeeGees’ cover van ‘Emotions’. Het optreden was zo goed dat binnen 2 dagen het nummer op nr.1 stond in de iTunes top 100 en de best bekeken video was van alle kandidaten. De dames blijven vanaf dat moment scoren en hebben de beschikking over een gigantisch stemmenkanon. Met ‘Marco Borsato’ en hun vader namen ze het bekende nummer ‘Magic’ op. Dit was alweer hun derde nummer 1 hit.

 

★ Donderdagmiddag 6 aug.: ‘Twentse Toppers’ ★
Live-muziek op de Groote Markt en veel gezelligheid op de terrassen!

➤ Potgrond
Geniet van live-muziek op een van de vele terrasjes op de markt met de Oldenzaalse band ‘Potgrond’. Een akoestisch allegaartje van rock’n roll, blues, bluegrass, americana en country.

 

★ Donderdagavond 6 aug.: ’90’s Boeskool Classics’ ★
Spetterende acts en de grootste 90’s hits! De tijd die door velen geliefd is en die geweldige muziek heeft voortgebracht. Verwacht één groot spektakel met lasers, aankleding, videowall met gave visuals en spetterende optredens van de artiesten, danseressen en natuurlijk de grooste 90’s hits. Back in the days!

➤ Vengaboys
De succesvolste danceact uit de jaren ’90 die tussen 1997 en 2000 wereldwijd hit na hit na hit scoorde. ‘Up & Down’, ‘Boom Boom Boom Boom’, ‘We like to party en ‘We’re going to Ibiza’ wie kent ze niet. Deze regelrechte hitmachine neemt jullie tijdens een enerverende show mee ’back to the 90’s’.

➤ Twenty 4 Seven
De jaren ’90 act ‘Twenty 4 Seven’ bereikte met hun hit ‘Slave 2 the Music’ de top van de internationale hitlijsten. Deze ‘eurodance en hip/house’ pioniers bleven hit na hit scoren met singles als ‘Is it love’, ‘Take me away’ en ‘Why don’t you leave them alone’. Er staat jullie een energiek en spetterend optreden te wachten met een heerlijke ’90’s vibe’.

➤ DJ Mike van Doorn
Keep da Sound Going! Als resident DJ van 3 grote horeca-zaken en optredens op Paaspop, de Nijmeegse 4-daagse, de Zwarte Crosse en diverse zomerfeesten weet Mike als geen ander hoe hij het publiek met ‘entertainen’.

 

★ Vrijdagmiddag 7 aug.: ‘Twentse Toppers’ ★
Live-muziek op de Groote Markt en veel gezelligheid op de terrassen!

➤ 5x Eshuis
Na de successen van vorige jaren hebben we met 5x Eshuis weer een echte sympathieke muzikale Oldenzaalse familie in huis! Deze middag zal de gezelligheid worden opgevoerd tot grote hoogte. Live entertainment met een zéér gevarieerd repertoire op de Groote Markt.

 

★ Vrijdagavond 7 aug.: ‘Heerlijk Hollands’ ★
Wervelende optredens met één groot feest van herkenning!

De artiesten gaan tot het uiterste om jullie luidkeels mee te laten zingen en bewijzen meer dan eens dat de Nederlandse muziek nooit verloren zal gaan.

➤ Andre Hazes jr
Al jaren ontbrak op ons programma de naam van ‘Andre Hazes’. Met een optreden van Andre Hazes jr. gaat er dit jaar een lang gekoesterde wens in vervulling. In 2007 scoorde hij samen met zijn vader een regelrechte nummer 1 hit met het nummer ‘Bedankt mijn vriend’. Als geen ander weet hij hoe je het ‘Nederlandse lied’ ter gehoren moet brengen en het publiek op en top moet vermaken.

➤ Rene Schuurmans
Als deze sympathieke zanger op het podium staat dan weet je dat de handjes de lucht in gaan. Een van de best geboekte artiesten van Nederland wiens live optredens en repertoire steevast een garantie zijn voor een feest. Een sfeervol optreden vol enthousiasme.

➤ Willie en de Wallies
Bekend van het spraakmakende tv-programma ‘De Regiotap’ op RTV Oost. Willie Oosterhuis met zijn Wallies verzorgen een optreden met verrassende invalshoeken, de benodigde humor en de leukste hits van nu en toen.

➤ Saskia en Lienet
Met deze twee Oldenzaalse dames hebben we ‘echt’ muziek van eigen bodem! Ze gaan jullie, met een passievol en bijzonder gezellig optreden, in vervoering brengen.

➤ Tom Linders, de Amsterdamse volkszanger ‘Marco de Vos’ en de altijd goedgebekte, talentvolle zanger/entertainer ‘Justin Tonnema’, bekend van ‘Bloed, zweet & Tranen’ maken de avond compleet. Verwacht van de drie heren een hoog meezing gehalte met 100% feestgarantie. Op zijn karakteristieke wijze presenteert Willy Oosterhuis deze editie van ‘Heerlijk Hollands’

 

★ Zaterdagmiddag 8 aug.: ‘Twentse Toppers’ ★
Live-muziek op de Groote Markt en veel gezelligheid op de terrassen!

➤ Big Band Cool Cabbage
Swingende muziek van deze sprankelende bigband zorgt voor gezelligheid op en top. Met een gevarieerd repertoire dat voornamelijk bestaat uit big band muziek uit de jaren ’40 en ’50, met een touch van de jaren ’60 en ’70, maar ook oude nummers in een nieuw jasje. Op zaterdagmiddag is er voor ieder wat wils!

 

★ Zaterdagavond 8 aug.: ‘Le Grande Finale’ ★
Goed is simpelweg niet goed genoeg, het moet spraakmakend, fantastisch, inspirerend én innovatief zijn…

De afsluitende avond op de Groote Markt met een LED-wall, lasers, Co2 kanonnen en alle andere specials op het podium. Deze vormen het decor voor de fantastische muzikale en visuele beleving van dè grote finale! Geniet nog één avond terwijl we toeleven naar het àbsolute hoogtepunt van De Boeskool is Lös 2015!

➤ Beat-it, the music ‘maxperience’
De nieuwe sensationele act waar Nederland niet om heen kan!Aantrekkelijk, high-performance en een niet te evenaren sound van internationale allure, dat is BEAT IT! Verwacht een werkelijk spectaculaire show barstende vol energie waarbij deze sprankelijkende persoonlijkheden, op de muzikale slotavond, echt alles uit de kast halen. Dit mag je gewoon niet missen!