Radio Continu en Willie Oosterhuis gaan samenwerking aan

Willie Oosterhuis en Radio ContinuRadio Continu voegt Willie Oosterhuis toe aan haar weekend programmering. Elke zaterdagmiddag vanaf 12 uur gaat Radio Continu de Euregiotap, het nieuwe initiatief van Oosterhuis, integraal uitzenden. Willie ontvangt wekelijks diverse artiesten die live op zullen treden. De opnames zijn vanaf juli elke donderdagavond in Muziekcafé De Troubadour in Hardenberg.

Het succesvolle muziekprogramma De Regiotap uit het verleden krijgt hiermee een lang verwachte en ook internationaal vervolg. “De focus lag in het verleden op het volkse Nederlandstalige lied, maar de naam Euregiotap geeft aan dat de deure van de euregiotap ook openstaat voor liedjes van bijvoorbeeld; singer-songwriters, de country van regionale bandjes of de schlagerpop van een Duitse ster,” aldus Oosterhuis.

Nick & Simon, Jannes, Miss Montreal, Mooi Wark, Niels Geusebroek, Thomas Berge, Jaman, Jeroen van de Boom waren ooit (nog) onbekende talenten, die voor het eerst bij Willie aan tafel schoven. “Ooit was ik zelf dat onbekende talent. Het begon met een wekelijkse minuut bij de Overijsselse komiek Harm oet Riessen in zijn radio-uitzending. Vele radio en televisie-uren later komt er nu de samenwerking bij Radio Continu op hetzelfde tijdstip als mijn voorbeeld en vriend Harm oet Riessen.”

“Dat ik voor sommigen over de grens ga… tja, dat hoor ik al jaren, maar dat dit grensoverschrijdende nog een internationale muziekshow zou opleveren had ik niet verwacht,” aldus een enthousiaste Willie Oosterhuis.
“Gelukkig is Theo Tap er ook weer om mij in toom te houden.” Deze nieuwe Euregiotap serie wordt zowel op radio als tv uitgezonden. Radio Continu gaat de radio uitzending exclusief en integraal uitzenden. Het TV programma zal op diverse stations te zien zijn met onder andere 1Twente en een combinatie van regionale omroepen. De opnames zullen elke donderdag plaats vinden in De Troubadour in Hardenberg. Harry Langenburg en Jans Koning van Radio Continu zijn ingenomen met de samenwerking; “binnen de positieve ontwikkelingen van Radio Continu past Willie Oosterhuis prima thuis, we kennen elkaar al jaren en delen de passie voor muziek.” Op de foto: Harry Langenburg, Jans Koning van Radio Continu en Willie Oosterhuis.