Normaal zegt ‘Ajuu, de mazzel!’ in GelreDome.

normaalbennybymaritaNormaal stopt, het is over en uit! Normaal sluit op 19 december 2015 haar 40-jarig bestaan af met een spectaculair afscheidsconcert, getiteld ‘Ajuu, de mazzel!’ in het GelreDome in Arnhem. Met een spectaculaire show, waarin de band terugblikt op de afgelopen vier decennia, belooft het een grootse en memorabele avond te worden voor zowel de band als haar vele anhangers.

Op 14 mei jongstleden vierde de band nog met 12.000 anhangers het 40-jarig jubileum in Lochem; de plek waar het ooit allemaal begon. Dit jubileumoptreden vormde het startschot voor de laatste veldtocht (tour). Daarnaast kwam er een nieuwe cd uit, getiteld “40-joar HØKEN” en verscheen er op 27 mei bij de VPRO een film over de band Normaal welke door meer dan 1 miljoen kijkers werd bekeken.

Voor de band Normaal is nu het moment aangebroken om te stoppen en er definitief een punt achter te zetten. Ben Jolink: ”EEN KEER IS DE KOEK OP EN I-J MOT STOPPEN OP ‘T HOOGTEPUNT”.

Normaal zou Normaal niet zijn zonder hier een feestelijke gelegenheid en een verrassend laatste optreden van te maken. Normaal zal verschillende sets verzorgen waarbij de band een greep doet uit haar rijke repertoire en de band zal het GelreDome omtoveren tot een grote feesttent met haar opzwepende muziek, maar daarnaast ook tot een knusse Achterhoekse bruine kroeg met akoestische nummers.

De deuren van het GelreDome (Arnhem) zullen openen om 16.00 uur, na 2 voorprogramma’s zal de show van Normaal starten om 20.00 uur en duren tot 23.00 uur.

De voorverkoop voor ‘Ajuu, de mazzel!’ start op 18 juni om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl. Kaarten kosten € 35,- per stuk.

40 jaar Normaal
14 mei 2015 (Hemelvaartsdag) werd het 40 jarig bestaan gevierd van Normaal. Dit speciale jubileumconcert, zeg maar gerust: jubileumfestival, vond plaats waar het destijds allemaal begon: Lochem. Naast Normaal traden er meerdere bands op. Jovink & the voederbietels, Rowwen Héze en King of the world. De capaciteit van het festivalterrein lag op 10.000 bezoekers en was geheel uitverkocht!

Laatste veldtocht:
Het jubileumfestival was tevens de opening zijn van de 40ste en laatste veldtocht van Normaal. Tijdens dit jubileumconcert deed Normaal zelf twee optredens verzorgen. Overige data van concerten (Veldtocht 2015) kunt u terug vinden op hun site.

Nieuwe CD:
Ter afsluiting van 40 jaar Normaal heeft de band rond zanger Bennie Jolink alle niet eerder uitgebrachte Normaal tracks opgenomen en in vier verschillende categorieen op afzonderlijke CD’s gezet. De 4CD BOX – 40 JOAR HOKEN met in totaal 29 nieuw opgenomen liedjes is een echte must have. In een handgeschreven hoestekst legt Jolink uit dat het besluit om na 40 enerverende Normaal-jaren te stoppen is gebaseerd op de problemen met zijn gezondheid die het strakke tour regime simpelweg niet meer toelieten. In dezelfde hoestekst blikt hij kort terug op de mooie en minder mooie herinneringen van 40 jaar Normaal.

De CD is verkrijgbaar in onze eigen webshop, klik hier.

Boek:
Ook rondom de grote veertigjarige jubileumshow verschijnt het boek ‘Oerend Mooie Achterhoek’, waarbij schrijver Jan Colijn en zanger Bennie Jolink de lezer meeneemt door zijn geboortestreek.
www.normaal.nl