Nieuwe zomerhit voor Flair?

flair hier aan de costaZal “Hier aan de Costa” de nieuwe zomerhit van 2015 worden? Met de pakkende melodielijn en dansbare Spaanse klanken heeft Flair er alle belangrijke ingrediënten aan toegevoegd om er een echte zomerplaat van te maken. Al jaren brengt de Noord-Hollandse formatie Flair met regelmaat singles uit. Waar het in de jaren ’90 begon met de hit “Oh Middernacht”, die het schopte tot een vette notering in de hitlijsten, werd het succes gevolgd door platen zoals “Laat mij maar alleen” en “Babe”.

Waar in de loop der jaren de koers werd verlegd naar meer Zuid-Amerikaanse ritmes met o.a. de Nederlandse versie van “Bomba”, “A Si”, “Con los Manos” en nog een hele reeks bekende titels. Bescheiden noteringen in de hitlijsten, maar wereldwijd megahits in de horeca- en entertainmentindustrie. Zo zijn er in alle horecamuzieksystemen vele tracks van Flair terug te vinden, die nu nog regelmatig voorbij komen. Ook de vele honderden feest-DJ’s uit het land hebben steevast de hits van Flair op hun schijf of stick staan.

De nieuwe single “Hier aan de Costa” ligt in de lijn van de ‘latin-touch met een snuifje dance’, waarvan de melodie snel door het hoofd blijft spoken. De muziek is van de hand van Argentijn Ramon Garriga gemaakt. Garriga bracht een paar jaar geleden een bezoek aan Nederland en bij die gelegenheid kwam hij naar de studio van de band. Hij sprak zijn waardering uit over de aanpak van zijn liedjes en stelde zijn overige composities ter beschikking van Flair. Hij tekende voor eerder verschenen tracks van Flair zoals “A Si” en “Con los manos”.
De tekst van “Hier aan de Costa” is geschreven door tekstschrijver/ zanger Kees Klaassen. Het arrangement en de productie zijn gedaan door toetsenist Leo van der Fluit. Voor opnamen maakt de band van een eigen, goed uitgeruste studio. De single is verkrijgbaar via de welbekende downloadportals. Officiële website: www.flair.band