Nieuw album Het Goede Doel

 

hetgoededoel1Als laatste bracht Het Goede Doel een nieuwe verzamel-cd uit ; “Was Alles Maar Precies Zoals Het Was”. Op de dubbel-cd staan ook persoonlijke favorieten uit het eigen oeuvre van Henk Temming en Henk Westbroek. Er komt binnenkort een nieuw album uit van Het Goede Doel. Het album heet ‘Overwerk’. Dit wordt ‘ons beste album ooit’, aldus de heren. Bij de single ‘De Nieuwe Wereld’ zijn de voorbereidingen/opnames voor een clip in volle gang.
Het Goede Doel is het geesteskind van componist Henk Temming en tekstschrijver Henk Westbroek. Zij starten de groep in 1979 samen met bassist Sander van Herk. De groep schrijft Nederlands repertoire en heeft vooral in de jaren 80 grote hits met nummers als Vriendschap en België. In de loop der tijd zijn er 7 albums uitgebracht, waar van België en Mooi en Onverslijtbaar de grootste hits afkomen, bijvoorbeeld België en Vriendschap, die beide op nummer 4 van de top 40 kwamen. Andere bekende hits zijn Gijzelaar, Hou van mij, Alles geprobeerd en Ik dans dus ik besta. Naast zijn solo optredens en theatervoorstellingen treedt Henk Westbroek ook regelmatig samen met Henk Temming op als Goede Doel. (fotocredits Het Goede Doel)