Nederpopband Asman stopt na 15 jaar

De nederpopband Asman houdt na 15 jaar op te bestaan, aldus Assenstad.  Ruzie hebben de mannen niet, maar: ‘De rek is er wel uit. We vinden allemaal dat het wel mooi geweest is, want we hebben de afgelopen jaren zulke leuke dingen gedaan.’ ‘Ook hebben we op zulke toffe en gekke plekken gespeeld!

 

 

Wie kan er nou bijvoorbeeld zeggen dat ze hebben opgetreden in het Tweede Kamergebouw? We hadden zeker al een jaar het gevoel dat we op de weg terug waren en dat voelde niet goed. Daarom stoppen we nu, en niet op ons dieptepunt’, aldus de Asser band in een persbericht.

De bandleden zijn toe aan nieuwe avonturen; Jason Staal is druk bezig met het opnemen van een soloplaat en Asman-leden Levy IJtsma (drums) en Steven van Hoogdalem (bas en cello) spelen al geruime tijd in andere bands (Cinnamon Beach, Red Android). Arwin Warners en Robert Jan van Hoogdalem zitten ook niet stil en zijn onlangs samen een nieuw project gestart, genaamd ‘Van Luie Kees’.

Kleinkunsttrio
Ontstaan uit een kleinkunsttrio (Arwin, Jason en Robert Jan) dat in de beginjaren langs de kleine theaters en podia trok, is Asman inmiddels uitgegroeid tot een volwassen nederpopband van zes muzikanten en vrienden met een flinke dosis live-ervaring, een schare fans en een koffer vol aansprekende liedjes.

De band speelde de afgelopen jaren zo’n 40 shows per jaar op verschillende grote festivals, waaronder het TT-festival, Boerenrockfestival en de Sneekweek en hun muziek werd veelvuldig gedraaid op de grotere regionale zenders en op Radio 2. Daarnaast speelden zij in de voorprogramma’s van onder andere Acda en de Munnik, Blof en De Dijk.

Intieme luisterliedjes
De muziek van Asman kenmerkt zich door een hoge mate van diversiteit waarbij stevige nummers worden afgewisseld met uiterst intieme luisterliedjes, waarbij het publiek meer dan eens – met succes –  werd betrokken. Het maakt de optredens tot een waar feestje waarbij je af en toe even op adem kan komen.

De band is nog tweemaal live te bewonderen: tijdens de opening van het TT-Festival op 24 juni, samen met De Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers (JWF-kapel), maar ook op 12 september in de Rabozaal van Theater de Nieuwe Kolk in Assen. Dan speelt Asman de grote finale: ‘Voor nu is het klaar’.

De kaartverkoop hiervoor zal komende week van start gaan.