Nederlandstalige ZOMER-hit voor Fiorenza

fiorenza Cover-Zomer Met een zangcarrière van ruim 5 jaar, een discografie van 10 singles en een hoofdrol in een landelijke musical, zou je verwachten dat we het hierbij hebben over de carrière van een volwassen artiest. Maar niets is minder waar! Deze indrukwekkende CV is van de 14-jarige Fiorenza Ruijters uit het Limburgse Valkenburg aan de Geul! Al sinds haar negende jaar treedt zij met grote regelmaat op en brengt zij eigen nummers uit. 

Tot voor kort bestond haar repertoire voornamelijk uit Limburgstalige muziek, maar met haar nieuwe Nederlandstalige single “Zomer” is Fiorenza vastbesloten het hele land te veroveren!
Zingen, dansen en acteren zit Fiorenza in het bloed. Al vanaf haar derde jaar volgt zij danslessen in diverse stijlen en sinds haar negende jaar krijgt zij zangles van Diana Olierook. Wanneer Fiorenza op een podium staat, dan spat de passie er vanaf en weet zij het publiek voor zich te winnen. Haar talent en drive bleef dan ook niet ongemerkt. In 2012 werd zij gevraagd voor de Heerlense Sjpasmusical, waar haar liefde voor musical werd aangewakkerd. Hierop volgde een deelname aan MusicalCamp; een nationaal zomerkamp voor musicaltalenten, waar diverse workshops worden gegeven door grote musicalsterren (Tony Neef, Frank Sanders, Ron Link en vele anderen).

Dit resulteerde in een hoofdrol in de landelijke musical Anastacia. Het 14-jarige talent vertolkte de rol van “kleine Anastacia” en speelde dit jaar in theaters in onder meer Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Om als Limburgse in een dergelijke productie mee te kunnen spelen moet je beschikken over een enorme drive en doorzettingsvermogen! En dat heeft Fiorenza als geen ander! Bijna een jaar lang reisde de Valkenburgse zangeres, samen met haar moeder, in de weekenden naar Amsterdam voor repetities. Daarnaast moest er gewerkt worden aan haar Nederlandse
uitspraak, volgde zij zang- en danslessen en gaat zij dit jaar ook nog eens met vlag en wimpel over naar het derde jaar van de HAVO. Dit alles met een bewonderenswaardig enthousiasme!

Met dezelfde grote passie werkte Fiorenza aan haar nieuwe Nederlandstalige zomerhit. Het tekstidee werd door haar zelf aangedragen waarna het nummer geschreven en geproduceerd werd door Hometown Studio Records. “Zomer” is een heerlijk opzwepend nummer met moderne Latin invloeden. Het roept het ultieme zomergevoel op en maakt het de luisteraar onmogelijk om op zijn stoel te blijven zitten! In de videoclip (geproduceerd door Studio Hellenbrand) is te zien hoe Fiorenza in het klaslokaal wegdroomt naar een mooie vakantie, waarbij zij met vriendinnen tot in de late uurtjes feest op het strand! De ultieme tienerdroom! Wie meegenomen wil worden in dit heerlijke zomergevoel kan de single vanaf deze week downloaden via de bekende downloadsites zoals iTunes en Zazell. De clip is te bekijken via YouTube: