Henri van Velzen ‘Bella Balkonia’

henri van velzen bella balkoniaAls 18-jarige jongeman greep Henri van Velzen voor het eerst naar de microfoon en jaren later in 2015, is de Zwolse volkszanger nog altijd een graag geziene artiest op de podia door heel ons land. Onlangs nog, rond de bekerfinale FC Groningen-PEC Zwolle, kreeg Henri een prominente rol in twee afleveringen van het voetbalpraatprogramma Voetbal International op RTL7. Een PEC-supporter én zanger in hart en nieren, dat is Henri van Velzen! Nadat hij als zanger actief is geweest bij de formatie Highway stort Henri zich op de muziek van zijn idool André Hazes.

Na een coveralbum gaat Henri zelf ook liedjes uitbrengen. Dat leidt tot de release van zijn debuutsingle ‘Oh wat een dag’ en in de jaren die volgen verschijnen, naast diverse andere singles ook de albums ‘Het maakt mij niets meer uit‘ en ‘Lach naar het leven’.

 

In 2013 scoort de zanger zijn eerste officiële hitnotering met ‘4 Vrienden’ dat destijds Hollandse Nieuwe bij RADIONL en de Oranje Kroon kreeg bij TV-Oranje. Deze succesplaat werd gevolgd door de singles ‘Dan ga je maar’, ‘Bubi Bubi’ (met Herman Lippinkhof) en ‘Een vriend is pas een vriend’. Van zijn in juni 2013 uitgebrachte album ‘Lach naar het leven’ geeft Henri nu de zomer van 2015 extra kleur met zijn nieuwe single ‘Bella Balkonia’. Zijn vakantie in Italië is geflopt en compleet in het water gevallen en dus vliegt hij als een speer terug naar zijn eigen Balkonia in ‘Ollandia, immers daar schijnt het zonnetje altijd! Deze feestelijke en aanstekelijke meezinger is door Henri opnieuw ingezongen en werd door producer Martin Sterken bewerkt tot misschien wel één van de gezelligste zomersingles van dit jaar! ‘Bella Balkonia’ van Henri van Velzen wordt uitgegeven door CD-Hal Ruinen en zal begeleid gaan worden door een fraaie videoclip. Kortom… de zomer kan beginnen!