Groots met een Zachte G 2016: Zomercarnaval!

De kogel is door de kerk! In 2016 staat Guus opnieuw in het Philips Stadion in Eindhoven! Dit wordt de 11e editie van zijn immens populaire Groots met een zachte G concerten, die meer dan ooit de geuzentitel ‘Zomercarnaval’ zal uitdragen. Het eerste concert zal plaatsvinden op vrijdag 10 juni 2016. De openbare kaartverkoop start aanstaande zaterdag.

Guus gaf eerder aan nog niet te weten of hij door zou gaan met zijn Grootsconcerten, maar kon toch geen afscheid nemen van zijn jaarlijkse muziekfeest. “Ik heb lang gedacht dat ik na 10 jaar in het stadion zou stoppen, maar ik merk aan alles dat de rek er nog lang niet uit is. Het lijkt elk jaar alleen maar gaver en mooier te worden! Het enthousiasme vanuit de band, bij mezelf en vooral ook bij het publiek is nog zó groot. Elk jaar weer vormen de Groots met de zachte G concerten het hoogtepunt van het jaar. Daarnaast zei mijn broer geheel terecht dat een 10-jarig jubileum natuurlijk fantastisch is, maar dat we in Brabant eigenlijk pas de kurken laten knallen bij 11; het gekkengetal. Daar kon ik niks tegenin brengen.” Waar Guus de komende editie – die plaatsvindt op 12, 13, 14, 19 en 20 juni a.s. – niet te veel terug wil kijken maar vooral wil laten zien waar hij in zijn 20-jarige carrière gekomen is, sluit hij die mogelijkheid voor de editie in 2016 niet uit. Zijn Groots met een zachte G concerten worden regelmatig aangeduid met de geuzentitel Zomercarnaval, en die naam zal meer dan ooit van toepassing zijn op de nu aangekondigde 11e editie.

“Vanaf het eerste moment heb ik geroepen dat ik mijn 20-jarig jubileum en het 10-jarig jubileum van Groots niet wilde gebruiken om terug te kijken. Dat vond ik te makkelijk. Ik wilde juist vieren waar we zijn gekomen én vooruit kijken naar al het moois dat komen gaat. Dat zullen de mensen straks in alles voelen. Het decor is dit jaar een waar technisch hoogstandje, de gastartiesten zijn de Nederlandse, en misschien wel internationale, top van de toekomst en muzikaal proberen we nieuwe dingen uit. Het wordt zó gaaf. Volgend jaar is de 11e editie en 11 is het gekkengetal. Dat ga ik ongegeneerd gebruiken als een vrijbrief om alle toeters en bellen uit de kast te trekken haha!”