Edwin van Hoevelaak in jury Sena demopanel bij Buma NL 2015

Het Sena demopanel, vast onderdeel van Buma NL, krijgt een nieuwe opzet. Muzikanten en auteurs en kunnen hun demo’s nu al insturen naar de vakjury. Deze maakt eind augustus een selectie. Buma NL vindt dit jaar plaats op 14 september. Maandag 14 september komen Nederlandse artiesten, componisten, tekstschrijvers, muziekprofessionals, boekers, locatiehouders en liefhebbers samen op De Parade in ’s Hertogenbosch voor Buma NL. Vast onderdeel is het Sena demopanel, dat dit jaar een andere opzet krijgt.

 

 

Muzikanten en auteurs en kunnen hun demo’s nu al insturen, waarna een jury een selectie maakt. Die jury bestaat dit jaar uit onder anderen producer/componist/zanger Edwin van Hoevelaak, songwriter/producer Lodewijk Martens en tekstdichter Han Koreneef. De artiesten krijgen direct na het beluisteren van de demo feedback van de jury.

De tien besten mogen aan het einde van de dag hun demo live laten horen aan de muzieksamenstellers van de radiostations die zich aan Buma NL hebben verbonden. Die kiezen uiteindelijk één winnaar.

Markus Bos, Algemeen Directeur Sena: “En net als vorig jaar mag de band of artiest met de winnende song optreden tijdens de aansluitende Award avond. Het Sena Muziekproductiefonds stelt bovendien een geldprijs van 2500 euro ter beschikking om van die winnende demo een professionele opname te maken, een mooie kans op een verdere stap naar een carrière in de muziek.”