Bertie Verplak zingt over de waarheid!

De op 14 juni 1983 geboren Bertie Verplak, is inmiddels geen onbekende meer in het Nederlandstalige circuit. Bertie is reeds succesvol als feestzanger/presentator in de periode 2006-2010, door privé omstandigheden besluit hij een korte pauze te nemen. In 2013 begint het bij Bertie Verplak toch weer te kriebelen, hij voelt zich weer helemaal de oude en besluit om zijn muziekleven weer op te pakken. Hij komt in contact met Ronnie Haefkens die hem begeleid naar de opnamestudio van Roy Otters te Apeldoorn.

Gezamenlijk schrijven ze songteksten en proberen diverse muziek stijlen. Dit resulteert begin 2014 in de succesvolle comeback single ”Ik kan niet skiën” die meteen veel airplay scoort. Hierna volgen al snel ”Telkens als jij naar me lacht” en ”Weg met al je zorgen” die allemaal worden begeleid door een professionele videoclip.

Aangezien er dit jaar veel collega artiesten uitkomen met gecoverde liedjes, besluit Bertie om ditmaal ook te gaan coveren. Opnieuw gaat hij met zijn team om tafel en gezamenlijk kiezen ze voor het prachtige “De Waarheid”. ”De waarheid” is al eerder uitgebracht door Lucas en Gea, maar officieel is het liedje afkomstig uit Duitsland.

Bertie Verplak zingt dit liedje al vanaf zijn eerste optredens in 2006, tot aan de dag van vandaag, nog steeds op ieder feest of evenement. De tekst en muziek zijn oorspronkelijk geschreven door L. Hulshof & A. Ottens en mede dankzij de opnamestudio te Apeldoorn is er een geheel eigentijdse productie van gemaakt, waarbij naast Bertie Verplak, de accordeon een hoofdrol speelt.

Met zijn nieuwste single “De waarheid” hoopt hij nog meer bekendheid op te bouwen in de Nederlandstalige Muziek Wereld. ”De waarheid” is een voorloper van zijn debuut album waar Bertie Verplak en zijn team druk mee bezig zijn. Hopelijk wordt zijn album begin 2016 gereleased tijdens een gezellige releaseparty waar iedereen uiteraard van harte welkom is.