Ayesha brengt Album uit met krachtige pure songs

Het album”Birds Don’t Talk” van Ayesha komt uit op 27 mei 2015.  Een prachtige albumuitgave met bijzonder artwork in hoogglans is het resultaat. Tevens verkrijgbaar in alle belangrijke online muziekwinkels. Het debuut album van zangeres en liedjesschrijver AYESHA, bevat krachtige pure liedjes die de luisteraar tot in de innerlijke kern raken. Invloeden van Jazz, Pop en Soul zijn mooi vermengd en fungeren als dragende kracht voor de verhalende teksten.

 

De titel begon als een grapje. Ayesha;“Ooit ontmoette ik een kakatoe die mij wist te vertellen Birds Don’t Talk. Sta je erbij stil dan blijkt deze frase de lading van de muziek goed te dekken. Als een vogel die niet praat maar zingt om haar verhaal te vertellen. De muziek maakt de woorden in dit geval. Daarnaast was er de link naar zangeressen van weleer die Black Birds genoemd werden. Ik voel me als “black” Bird met hen verbonden.”

We zijn zeer trots op “Birds Don’t Talk”. Dat is te danken aan de topmusici die eraan meewerkten. Aan Jan Flubacher die het geheel geproduceert heeft. En aan alle anderen die hun steentje hebben bijgedragen.  Ayesha; “Belangrijk was ook voor mij, de hulp die ik mocht vragen aan Robin Millar. Hij is een multitalent en topproducer en heeft met steun en visie voor me klaargestaan. Om me in mijn schrijf-proces te begeleiden.  Hij is over het resultaat zeer te spreken.”

Belangrijk zal ook zijn dat de luisteraar, het publiek er door geraakt word en er verbinding door ervaart. Of gewoon lekker de liedjes mee kan zingen. “I love the music” Robin Millar-Producer of Sade, Everything But the Girl, Randy Crawford e.m.o.

“She’s excellent! I particularly like ‘You Are The Moon’”
Sandy Shore – President
 SmoothJazz.com

Ayesha maakt indruk met haar live TV-optredens bij  Tv Gelderland, Omroep Friesland,OBA-live RTV Oost en is te gast bij onder andere dit is de nacht radio 1, EerstJaap live-lounge&Mijkes middag op Radio 6 en Live uit lloyd rtv Rotterdam ook vertolkt Ayesha tijdens de live sessies van eigen werk waaronder het liedje “Surrender” en de zwarte lijst klassieker “Sexual Healing” en levert daarmee het bewijs accoustisch prachtig uit de verf te komen.
Ayesha in de media
•    Ayesha brengt kerstsong uit!
Little Christmas Song, onze release voor de kerst. De prachtige clip is gemaakt door het mediabedrijf NOBS    
•    Wereldplaat bij  
•    Te gast bij  (Live sessies).
•    Notering in de 3fm megatop50 kersthits 2013
•    Little Christmas Song is gekozen tot campagnelied Serious Request Arnhem!
•     In de December editie LINDAMAGAZINE zijn we op de muziekpagina van Giel Beelen geplaatst met een mooie foto erbij. De song “Life is a gift” van onze eerste EP krijgt hier een vermelding.
•    Uitgezonden stukje van ons concert voor top 2000 Arnhem tijdens de uitzending van”Top 2000 de nummer 1 van Nederland” op oudejaars-avond op nederland 3.

Over Ayesha

Een warme en verrassende werveling  van jazz en pop en soul verpakt in prachtige,  pure liedjes. Zangeres Ayesha straalt door te verhalen met haar warme indrukwekkende stem en haar teksten en compositie. De musici nemen hun ruimte om elk op hun eigen instrument virtuoos voor de dag te komen. Een onconventionele combinatie met zeggingskracht.

De band is opgericht door Ayesha de Groot en Jan Flubacher en is sinds 2011 aan de weg aan het timmeren. In 2011 releast Ayesha haar EP ‘Preface’ en ontvangt louter lovende kritieken, zowel nationaal als internationaal. Ze maken indruk met hun live TV-optreden bij OBA-live en zijn te gast bij onder andere Live uit lloyd rtv Rotterdam en Mijkes middag en Eerst Jaap op Radio 6. De bandleden hebben allen andere achtergronden met hun roots in jazz- soul-en popmuziek

Live recensie:

Het was een verademing om te luisteren naar professionele mensen die met plezier een mix van pop, soul en jazz brachten…
…Op het einde van hun optreden ging het aanwezige publiek nog net niet op de stoelen staan.
Rinus Claus, Groote Sociëteit Arnhem
…maar het was de avond van Ayesha de Groot. Zij heeft een fenomenale stem: helder, wel gemodeleerd en met een basis van satijn, die een breed emotioneel spectrum kan aanspreken. Van een naieve kinderstem … tot een volwassen jazz-strot, naar haar te luisteren is een overweldigend genot. Wanneer zij stralend verzekerd “there’s a”gipsy in my soul” is men genegen dat meteen te geloven. Vermoedelijk ging geen van de bezoekers zonder innerlijk geluksgevoel naar huis…Ralf Kapries, Neue Westfälische