Verrassende wending in nieuwe single Danny Zuijderwijk

De nieuwe single ‘Een vrouw zoals jij’ van Danny Zuijderwijk lijkt in eerste instantie op een ballad, maar verandert uiteindelijk in een zomers Spaans-achtig up-tempo nummer. “Om het verrassender te houden, want anders werd het zo gewoon.”, aldus de zanger. Bij het eerste couplet van de single ‘Een vrouw zoals jij’ lijkt het te gaan om een mooi luisterliedje. Desalniettemin wordt de luisteraar verrast door de overgang naar het up-tempo refrein, waarvan Danny zelf met het idee kwam.

In januari is hij op vakantie geweest in Spanje, daar heeft de zanger ideeën opgedaan voor zijn nieuwe single. Het nummer is een samensmelting van twee nummers die de hij na zijn vakantie niet meer uit zijn hoofd kon krijgen. De Spaanse invloeden, zoals in zijn nieuwe single, zijn bijna een rode draad door Zuijderwijk zijn liedjes. “Die Spaanse invloeden ben ik altijd gek op geweest.”, aldus de zanger. Het komt dan ook in vrijwel elke single terug. Zo ook zijn vorige single ‘Spijt’.

Die vorige single is de reden waarom het anderhalf jaar heeft geduurd voordat de 28-jarige zanger met een nieuwe single is gekomen. “Omdat ‘Spijt’ het in mijn ogen het zo goed heeft gedaan, moest het ook wel een liedje worden die zich daaraan kan meten en het liefste nog kan overtreffen.”. Hij heeft in ieder geval alle vertrouwen in de nieuwe single die woensdag 13 mei uitkomt: “Ik sta weer voor 1000% achter dit product.”.

 

 

 

 

.