Stöppelhaene muziekprogramma bekend

Stöppelhaene maakt bekend: Anouk en Typhoon naar Raalte! Het muziekprogramma van Stöppelhaene is compleet, dat is van 26 t/m 30 augustus. Stöppelhaene maakte het volledige programma bekend tijdens de programmapresentatie in Grand Café Neuf. Hoewel het Sallandse Oogstfeest dit jaar alweer voor de 64e keer wordt georganiseerd in Raalte is het de organisatie toch gelukt om ook dit jaar een vernieuwende line-up samen te stellen met als kers op de taart de artiesten van het donderdagavondprogramma op ‘t Stöppelveld: Anouk, Typhoon en Kenny B. Maar met namen als Kovacs, Mental Theo, Miss Montreal, Bökkers, Rondé en Normaal is er de rest van het feestweekend ook genoeg ruimte voor liefhebbers van andere muziekgenres.

 

Anouk: Rockchick met ballen Een optreden van de Haagse zangeres Anouk op Stöppelhaene stond al een aantal jaren op het lijstje van de programmacommissie. Deze rockchick met ballen bepaalt haar eigen koers en staat dan ook al jaren aan de top.  ‘Ze heeft een enorm goede strot en is tegelijkertijd ook een artiest met liedjes die veel mensen mee kunnen zingen. We kijken uit naar haar optreden!’ aldus voorzitter Paul Wittenhorst. Sinds ze in 1997 doorbrak met de single ‘Nobody’s Wife’ heeft ze gescoord in de hitlijsten met nummers als ‘R U kiddin’ me’, ‘Michel’, ‘Girl’, ‘Lost’, ‘Modern World’, ‘Three Days in a Row’ en ‘Woman’. Met haar single ‘Birds’ behaalde ze voor Nederland de negende plaats op het Eurovisiesongfestival 2013. Stöppelhaene is een van de drie festivals (naast Dauwpop en de Zwarte Cross) in Oost-Nederland waar Anouk in 2015 optreedt.

Dansen met TyphoonTyphoon is de artiestennaam van Glenn de Randamie (1984). In 2004 won hij de Grote Prijs van Nederland en in 2009 zette hij samen met Rico, Sticks, James en A.R.T. rapformatie Fakkelbrigade op. Zijn tweede soloalbum Lobi Da Basi wordt in 2014 met open armen ontvangen door heel Nederland. Typhoon reageert hierop door van ieder optreden extreem te genieten en alles te geven. Typhoon is puur en echt en laat zijn stem gelden over een eigenwijze sound van blues, jazz en hiphop. Met zijn titanenband maakt hij van ieder optreden een feest van liefde en vrijheid. In 2015 won hij twee Edisons (beste album, beste Hiphop) en een 3FM-Award (beste artiest Hiphop).

Een fijn feestje met Kenny B, Feest DJ Ruud en Ronnie Ruysdael Kenny B, de zanger van dat vrolijke zomerliedje over Parijs, is de openingsact voor het donderdagavondprogramma op 27 augustus. Kenny B. is naast zanger een Surinaams-Nederlands oud-militair en vredesonderhandelaar. Sinds 1991 woont hij in Nederland en is het zijn missie om het land te veroveren met zijn Nederlandstalige reggae. Feest DJ Ruud heeft vorig jaar bewezen dat ook Raalte zich niet kan wapenen tegen zijn charme en foute feestnummers. Met een koffer vol foute hits, een doos vol opblaaskrokodillen en een paar stevige dansschoenen is hij er klaar voor om iedereen in de Feestfabriek te laten springen, dansen, sjansen en polonaise te laten lopen. Dan is er nog Ronnie Ruysdael, ex-zanger van de Sjonnies: wie kent hem niet? Hij denkt er sterk over om zich in te laten schrijven als vaste inwoner in de gemeente Raalte, al is het alleen maar omdat hij ieder jaar al maanden van tevoren uitkijkt om een vrolijk moppie te zingen tijdens het Sallandse Oogstfeest.

Kaartverkoop Kaarten voor het donderdagavondprogramma kosten 25,- aan de avondkassa en 22,50 in de voorverkoop. Een kinderkaartje voor kinderen tot en met 14 jaar kost 15,- aan de avondkassa en 12,50 in de voorverkoop. Kaarten zijn te koop via www.stoppelhaene.nl, bij alle Primerawinkels in Nederland en bij Schulten Lederwaren in Raalte. Het muziekprogramma op vrijdag, zaterdag en zondag is vrij toegankelijk.

Vrijdag: van B-Brave, Miss Montreal tot Bökkers Vorige week werd reeds bekend dat op vrijdagmiddag de populaire boyband B-brave naar Raalte komt. Kaj, Samuel, Dioni, Casius en Jai stelen met hun liedjes over liefde en goede looks menig meisjeshart. ‘Vanavond is voor jou’ is de huidige grote hit van de vijf knapen die hun doorbraak kenden tijdens het programma X-Factor. DJ Normen draait 28 mei voor en na het optreden van deze stoere knapen de laatste hits van de Kids top 20.

Sue the Night, onlangs nog een grote publiekstrekker bij de opening van Dauwpop 2015, opent op vrijdagavond op het hoofdpodium. Met de single ‘Top of Mind’ worden ze op 11 september 2014 uitgeroepen tot Serious Talent. Maar met het nummer ‘The Whale’ wordt de band pas écht bekend in Nederland, want het liedje wordt begin februari 2015 uitgeroepen tot 3FM Megahit.

Na haar volgt een optreden van de band Miss Montreal, met als frontwoman zangeres Sanne Hans. De band scoorde hits met ‘Just A Flirt’, ‘Addicted To Crying’, ‘Wish I Could’ en ‘Hoe’ (met Nielson). Irrational, het vierde album van Miss Montreal, is in februari 2014 verschenen met als leadsingle het vrolijke nummer ‘Tututu’. In 2015 bracht ze haar duet ‘Ik Zoek Alleen Mezelf’ met Paskal Jakobsen, frontman van BLØF uit.

Afsluiter op de vrijdagavond is regionale trots, vaste bezoeker van menig tentfeest en een van de weinige Nederlandse bands die de boerenrock onmeunig goed in de vingers hebben: Bökkers. Wat je kunt verwachten? Snoeiharde gitaren, knetterende drums, het stro hoog tot aan het plafond, een tap die overuren draait en planken die krullen uit het podium.

In de feestfabriek wordt het een 90’s party met niemand minder dan legende Mental Theo. Samen met Charly Lownoise is hij een van de grootste internationale happy hardcore sterren die de wereld gekend heeft. De feestfabriek gaat op vrijdagavond bol staan van hits als ‘Stars’, ‘Together in Wonderland’ en ‘Hardcore feelings’. Een andere internationale DJ-act op vrijdag 28 augustus is Girls Love DJs. De Girls Love DJs act is een geoliede samenwerking van twee beruchte helden uit het nachtleven en voormalige resident supersterren op onze feestjes uit Amsterdam: Rob Zwart & Ron Simpson. En de muziek? Ze draaien van alles zolang het maar sexy is en de muziek het onmogelijk maakt om niet te bewegen.

Zing zelf een smartlap In de Sallandse Herberg is er vrijdagavond een Nederlandstalige avond met kanjers als Stef Ekkel, Frank van Etten en Jaman. De presentatie is in handen van niemand minder dan Willie Oosterhuis. Tussen de optredens van deze professionele zangers door is er ruimte voor lokale volks- en huiszangers om een nummer te zingen. Geïnteresseerden kunnen een mailtje sturen naar: willie@loatgoan.nl en maken kans om voor een groot publiek een Nederlandstalige smartlap te zingen.

Zaterdag: minimuziekfestival Vorig jaar was er voor het eerst een gratis toegankelijk klein muziekfestival met intieme bandjes op de zaterdagmiddag. Dit jaar komen er weer een aantal leuke nieuwkomers naar Raalte en hopen we dat ze de zon meebrengen. Zaterdagmiddag, doorlopend in de avond kunt u achtereenvolgens zien: The Muncks (winnaar wraak van Salland 2015), Tricklebolt (winnaar wraak van Salland 2014), Orange Skyline (Indieband), Sunday Sun (Indiepop), Rondé (winnaar 3FM Serious Talent 2015) en Kovacs (3FM Serious Talent 2014, megahits: My Love en Diggin’). De avond wordt afgesloten met een groot feest met de Dirty Daddies. De zesmansband bleek tijdens de afgelopen Stöppelhaene een van de grote verrassingen. Een optreden is het beste te omschrijven als de Top 2000 die als een tornado over een meezingende, springende en hossende menigte dendert.’ De Herberg wordt gevuld met beats van DJ Roy van Brink en een energiek feestje van Lijn 7. In de Feestfabriek draait DJ Lars zaterdag 29 augustus.

Poor John, Normaal en de PPM-band Normaal stopt met de veldtochten, maar is nog niet klaar met optreden. Het jaar 2015 is het jubileumjaar van Normaal (gerekend vanaf hun eerste optreden), dan bestaat de band veertig jaar. Zondag 30 augustus sluiten we vijf dagen feest af met een gratis toegankelijk oerend hard concert van Normaal. Voorafgaand aan het optreden van Normaal speelt de band Poor John vette, smerige en vuige oude Rock ‘n Roll uit de jaren ’60 en ’70. Na afloop van het optreden van Normaal volgt een energiek feest met de PPM band.