RONNIE VAN BEMMEL – IEMAND ANDERS

‘Iemand anders’, uitgebracht op het Nationale Artiesten Parade-label, is de titel van het nieuwe album van Ronnie van Bemmel. Het is alweer het vierde album van deze artiest. De productie lag in handen van  Frank Verkooyen en Bram Koning. Als sinds 1993 is Ronnie van Bemmel actief in het artiestenvak en dit doet hij zeker niet onverdienstelijk. Uitverkochte shows en presentaties, winnaar van een grote Tros talentenjacht, een uitverkocht live-concert, daarnaast verschenen vele succesvolle singles terwijl zijn vierde album deze maand in de winkels zal liggen.

 

De in 1965 in Jutphaas geboren zanger zette in 2007 enkele reuzenstappen in zijn carrière. Uit liefst 1.500 deelnemers won hij dat jaar “De weg naar Thialf” bij de Tros en daarnaast puilde het Utrechtse Beatrixtheater uit tijdens zijn grote live-concert met het orkest Dolf de Vries Music Train. Ronnie van Bemmel staat sindsdien nadrukkelijk op de muziekkaart van ons land. Liedjes als ‘Ik zoek een meisje’, ‘Laat het licht maar uit (we doen het in ’t donker)’, ‘Jamie’ en zijn vorig jaar verschenen single ‘Voor niets’ zijn veelvuldig te horen op de radiostations en worden maar wat graag door het publiek meegezongen bij zijn optredens. 

Het album ‘Iemand anders’ is een schitterende collage geworden aan up-tempo repertoire maar waar ook de ruimte is gelaten voor de gevoelige kant van het leven. Tekst-en liedjesschrijver Bram Koning heeft de meeste teksten voor zijn rekening genomen. Een persoonlijk album ook, waar Ronnie’s invloed niet eerder zo’n gewicht in de schaal heeft gelegd.

2 mei j.l.  vond in Number Four – Stadion Galgenwaard te Utrecht de feestelijke lancering plaats van Ronnie ‘s nieuwe album ‘Iemand anders’. Met gastoptredens van o.a. Henk Bernard, John West, Mike Peterson, Judith Peters, Danny Temming en Rik Hoogland was het een onvergetelijk evenement.