Radio Oost staat vrijdag in het teken van 40 jaar Normaal

De Achterhoekse boerenrockgroep Normaal bestaat 40 jaar. Reden voor Radio Oost om vrijdag 8 mei met een Normaal-dag te komen. De mooiste Normaal-nummers worden gedraaid, luisteraars kunnen verzoekplaten aanvragen en er zijn bijzondere Normaal-prijzen te winnen. Als hoofdprijs zijn er twee vrijkaarten voor het totaal uitverkochte jubileumconcert van Normaal op 14 mei in Lochem te winnen.

 

Op zoek naar bijzondere plekken
In het radioprogramma Goeiemorgen Overijssel spelen The Heinoos een aantal Normaal-covers. Willem Terhorst, vanaf het allereerste uur bassist bij Normaal, is te gast in het radioprogramma Goeiemiddag Overijssel. In Afslag Oost een gesprek met journalist Jan Colijn over zijn boek ‘Oerend mooie Achterhoek’. Verslaggever Oene Loonstra bezoekt bijzondere plekken uit de Normaal-geschiedenis in Overijssel en de Achterhoek en doet daarvan die dag verslag.
De Normaal-dag begint vrijdag om 06.00 uur op Radio Oost en eindigt om 18.00 uur. In het TV Oost-programma Overijssel Vandaag is vanaf 17.00 uur, herhaling elk uur, een reportage te zien over 40 jaar Normaal.