‘Nog Gien 18, Nog Gien Bier’

De Midden Drentse dialectrock-formatie Kobus en de Rokkers lanceren deze week hun debuut single. De single, genaamd ‘Nog Gien 18, Nog Gien Bier’, is gebaseerd op de recent ingetreden drank en horecawet die voorschrijft dat de jeugd onder de 18 jaar geen alcohol meer mag nuttigen. In dit licht bezien, kan ‘Nog Gien 18, Nog Gien Bier’ worden genoemd als de eerste protest blues van Nederland.

De band is voortvarend te werk gegaan met deze single, want het is opgenomen en geproduceerd door Arjan Venemann van AV audio producties uit Hoogeveen.  De mix heeft hij samen uitgevoerd met Edwin van Hoevelaak, een Nederlandse topproducer, die o.a. al het werk van Jovink en de Voederbietels, Nick en Simon en Jeroen van der Boom heeft geproduceerd. De bijbehorende videoclip, die is geproduceerd door Andries Fokkema uit Beilen, zal binnenkort ook te zien zijn bij diverse TV stations. De single ‘Nog Gien 18, Nog Gien Bier’ is te downloaden op de bekende download-sites, zoals I-tunes en Spotify.

Kobus en de Rokkers spelen eigentijdse rockmuziek, altijd gezongen in het Drentse dialect. Het repertoire bestaat uit een groot aantal eigen nummers, aangevuld met de bekende stampers van andere dialect-rockbands. De band bestaat uit Alex Schuring uit Zwiggelte (sologitaar), Jeroen Santing (slaggitaar) uit Westerbork, Yorrick Veenstra (drums) en Jenze Leistra (bas) (beide uit Beilen).  Bij optredens zorgt Kobus steevast voor een gezellige sfeer, en een enthousiast publiek. Kobus wordt gezien als het aanstormende talent binnen de wereld van de dialectrock.

Voor boekingen kunt u de site www.kobusenderokkers.nl bezoeken, of bellen met Holties Producties  te Ruinen. Verder kunt u Kobus volgen via Facebook en Twitter.