Nieuwe single Matthijs Koning

De nieuwe single van Matthijs Koning heet ‘Hoor mijn hart’. Fans herkennen het nummer, het is een bekend album stuk van de zanger. Vanwege de vele verzoeken telkens voor dit nummer, heeft Matthijs ervoor gekozen om het op single uit te gaan brengen. Het nummer heeft voor hem een speciale betekenis, net als voor veel fans.  De tekst van ‘Hoor mijn hart’ is door Matthijs zelf geschreven en de productie is van Edwin van Hoevelaak.  Bekijk de clip>

 

Over Matthijs

Zoals inmiddels wel bekend zal zijn heeft Matthijs het zingen niet van vreemden.  Zijn vader en opa zongen al voor hem en vooral zijn Opa heeft hierbij grote successen geboekt als helft van het bekende “duo de Koning” in de jaren 60 en 70.  Het kan dus niet anders dan dat Matthijs hier ook wat van heeft meegekregen. Op school begon het met het zingen van een liedje als eindexamenopdracht, hierna volgde de tweede plaats op een talentenjacht waar hij werd opgemerkt door de bekende producer Edwin van Hoevelaak.  Dit leverde hem  podiumplaats op het populaire festival Oosterhout Live op en het begin van Matthijs zijn carrière was geboren.

Hierna volgde enkele singles die allen werden geproduceerd door Edwin van Hoevelaak en de vaste tekstschrijver van Matthijs, zijn broer Koen Koning.

Dans met mij, Wees niet bang, Hallo Hallo, Sleutel van jouw hart, Gewoon genieten, Deze avond en Drink nog wat van mij, zomaar wat titels van Matthijs  die allemaal de Nederlandstalige top 20 hebben gehaald en waarvan Hallo Hallo meer dan twintig weken op de hitlijst heeft gestaan en hij bekend raakte bij een groot publiek.

De muziek van Matthijs is lekker up tempo, stevig gitaarwerk en beat samen met teksten die blijven hangen, Dit heeft er voor gezorgd dat Matthijs inmiddels een eigen schare fans heeft die hem bij veel optredens volgen.

Dat zijn talent niet onopgemerkt is gebleven blijkt wel uit het feit dat hij inmiddels al diverse malen heeft opgetreden voor TV  en grote zalen zoals het Gelredome, muziek feesten op het plein en diverse festivals. Tevens is Matthijs  ambassadeur  van de grootste fanclub van Nederland en als klap op de vuurpijl is Matthijs  door het  publiek gekozen als:
“Beste nieuwkomer” bij de Sterren.nl Awards 2013.

Matthijs (23) is geboren en getogen in Oosterhout. Heeft daar en in Tilburg zijn opleidingen gevolgd, maar Matthijs had en heeft maar een passie en dat is zingen. Zijn droom is dat hij met het zingen van zijn liedjes een groot publiek blij kan maken en een carrière mag opbouwen in de muziek.

Met de hulp van zijn broer Koen als tekstschrijver en Edwin van Hoevelaak als zijn producer blijft Matthijs werken aan leuke en vlotte liedjes die het publiek leuk vindt om mee te zingen en mee uit hun dak te gaan!!