Nieuwe single DANNY TEMMING heet FENNE

Danny Temming is terug van nooit weggeweest! Hoewel bekend van zijn gezellige feestrepertoire en liedjes als ‘Ik ben gewoon Danny Temming (Badr hari), ‘Denk maar niet dat ik verander’ of wat te denken van ‘k Wist niet dat je kwaad werd’, zet de altijd goedlachse volkszanger nu een muzikaal stapje in de breedte. Dit doet hij met zijn nieuwe single ‘Fenne’. “Als je een groter publiek je wil bereiken moet je ook eens een keer iets anders proberen”, zo laat de 41-jarige Utrechter weten”.

 

Misschien is dit ook wel hét moment voor iets anders want Danny is afgelopen januari geopereerd aan een poliep op zijn stemband. “Mijn stemgeluid is daardoor flink veranderd volgens de mensen om mij heen. Iedereen kent mij van een zekere hees- en schorheid op mijn stem, dat bleek dus altijd al door die poliep te komen”, aldus de zanger. En dus, met een onverwacht vernieuwde sound, besloot Danny een keer te gaan voor een liedje uit een geheel andere muzikale richting.  

De nieuwe single ‘Fenne’ is geschreven door Johan Hoekman. Deze oud-schrijver en -producer van de succesformatie Plebs, verantwoordelijk ook voor het origineel van ‘Ik wist niet dat je kwaad werd’, vindt dat Danny veel meer in huis heeft dan dat hij tot op heden heeft laten horen. “Ik moest out of the box denken en eens een keer wat anders proberen, vond Johan. ‘Fenne’ vond ik meteen geweldig maar ik dacht direct ook aan mijn publiek en of zij dit wel van mij zouden accepteren”, aldus Danny. Echter als alle mensen om de zanger heen enthousiast zijn geraakt van ‘Fenne’ inclusief zijn vaste producer Frank Verkooyen, wordt onmiddellijk besloten het liedje op single te zetten. “Zomers reggae, feestelijk, lief, gezellig, dansbaar, gemakkelijk mee te zingen en herkenbaar voor iedereen”, zo laat de glunderende zanger nog even weten. “Het kan alle kanten op met dit nummer maar ik heb er een héél goed gevoel over”. ‘Fenne’ is de eerste single van Danny Temming die wordt uitgebracht op het jonge, enthousiaste en energieke platenlabel; Nationale Artiesten Parade.