MICHIEL DE RUYTER OVERHANDIGT NIEUW ALBUM AAN ANCORA

Neerlands bekendste zeeheld, Michiel de Ruyter, heeft vanmorgen aan de groep Ancora de eerste exemplaren overhandigd van hun nieuwe album Voorbij De Horizon. De admiraal deed dit aan boord van het roemruchte Veronicaschip De Norderney, dat in Amsterdam ligt afgemeerd. De groep Ancora debuteerde bijna twee jaar geleden op zeer succesvolle wijze met het album Vrij Als De Wind.

Met hun aanstekelijke, hedendaagse mix van Shanty, Irish folk en pop wisten zij een groot publiek te bereiken. Evenals de vorige keer heeft Ancora weer een full length dvd toegevoegd aan het album, een complete minifilm clips van alle liedjes en een making of…
Nooit eerder heeft een groep op deze wijze twee albums (CD met full length DVD) op de markt gebracht. Een wereldwijd unicum! Ancora bestaat uit de zangers Patrick Jongschaap, Harm Wolters en Martin Dams. Nadat ze het nieuwe album in ontvangst hadden genomen, gaf het drietal nog een kort optreden op het schip.

De CD/DVD Voorbij Als De Wind ligt vanaf morgen, vrijdag 29 mei, in de winkel.

FOTO: Na afloop poseerde Ancora samen met Michiel de Ruyter nog even op het dek van het Veronicaschip. V.l.n.r.: Patrick Jongschaap, Michiel de Ruyter, Martin Dams en Harm Wolters.

INFO; www.ancora.nu