Matthijs Koning brengt prachtige ballad ‘Hoor mijn hart’ officieel uit

‘Hoor mijn hart’ is de nieuwste release van Matthijs Koning, waarin hij zich van een gevoelige kant laat zien. De tekst van het nummer is geschreven Matthijs zelf en geproduceerd door Edwin van Hoevelaak in de Rooftop Studio’s Holten. Het nummer is een prachtige ballad waarin hij zijn veelzijdige stembereik laat horen. ‘Hoor mijn hart’ is afkomstig is van zijn debuutalbum Matthijs Koning uit 2012. Vanwege de vele goede reacties heeft het management besloten het nummer alsnog op single uit te brengen.

Talent voor zingen zit Matthijs in het bloed. Zo was zijn opa destijds als eerste Volendammer op televisie met het duo “Duo de Koning” dat hits scoorde als “Zij draagt een ring”. Matthijs zingt graag Nederlandstalige nummers van onder andere Jan Smit en de 3J’s. Begin deze zomer was Matthijs zelfs de uitverkorene om een gastoptreden te verzorgen in een theatershow van de 3J’s. Dit kwam tot stand doordat Matthijs een filmpje had ingestuurd met de eigen vertolking van „De Man in de Spiegel”, een bestaand nummer van de 3J’s. De 3J’s waren zodanig onder de indruk dat Matthijs Koning na aanleiding van deze inzendingsactie werd uitgenodigd voor een gastoptreden in een van hun shows.

De zangcarrière van Matthijs begon nadat hij tweede werd in een talentenjacht voor „Oosterhout Live”. Producer Edwin van Hoevelaak die daar jurylid was, ontdekte zijn talent en ging in 2010 met hem met nummer “Dans met mij” opnemen. Vanaf dat moment nam zijn zangcarrière een vlucht. Er werden singles opgenomen waaronder “Sleutel van jouw hart”, “Wees niet bang”, “Hallo, hallo”. Begin 2012 kwam zijn debuutalbum “Matthijs Koning” uit met de opvolgende singles “Deze avond” en “Gewoon Genieten”, “Drink nog wat van mij” en „Mooie nacht”. In 2013 werd Matthijs genomineerd als Beste Nieuwkomer bij de Sterren.nl Awards.