Marga Bult met OUTtv naar Wenen voor ‘Vienna Calling’

Lifestylezender volledig in teken van 60 jaar Songfestival, Utrecht Omdat het Eurovisie Songfestival dit jaar voor de zestigste keer plaatsvindt, heeft lifestylezender OUTtv oud-Songfestivaldeelneemster Marga Bult gevraagd of zij samen met presentator Jens Geerts vanuit Wenen het televisieprogramma ‘Vienna Calling’ wil presenteren. ‘Vienna Calling’ zoomt in op alle ontwikkelingen rondom het festival, spreekt met de huidige deelnemers, experts en voormalige winnaars, doet verslag vanaf de openingsceremonie en zal aanwezig zijn bij de diverse optredens.

 

Eveneens reikt OUTtv de jaarlijkse OUTmusic Award uit. Deze award wordt toegekend aan de winnaar van de OUTtv poll. In deze poll stemmen de OUTtv-kijkers op het land dat volgens hen de overwinning verdient.

De lifestylezender koos voor Marga Bult omdat zij het Songfestival nog altijd een warm hart toedraagt. Marga nam in 1987 deel met haar liedje ‘Rechtop in de Wind’, waarmee ze als vijfde eindigde. Ze vormt nog steeds, samen met Sjoukje Smit,

The Dutch Divas, doet veel landelijk presentatiewerk en heeft nog een florerende solo carrière. Vorige week nog werd Marga Bult onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar succesvolle muziek carrière en bijzondere inzet voor diverse maatschappelijke initiatieven en instanties.

Marga Bult: “Het is heel bijzonder dat OUTtv mij bijna 30 jaar later gevraagd heeft dit spektakel weer mee te mogen maken; het blijft één van de mooiste momenten in mijn muzikale carrière. Ik kijk reikhalzend uit om mezelf weer onder te laten dompelen in de sfeer, de deelnemende artiesten te ontmoeten en te zien hoe het festival zich ontwikkeld heeft. Ook de positieve boodschap die Conchita Wurst Europa vorig jaar wist mee te geven, inspireert mij.”

‘Vienna Calling’ is niet het enige programma dat OUTtv uitzendt met het Eurovisie Songfestival als thema; presentator Jens Geerts doet dagelijks rond de klok van 21:30 uur in de rubriek ‘OUTtv Update’ verslag van de belangrijkste highlights en het muziekclipprogramma ‘OUTmusic’ zendt dagelijks de meest memorabele Eurovisiesongs uit. Voor de fans die alvast een voorproefje willen zien van de deelnemende artiesten in Wenen, kunnen op woensdag 6 en woensdag 13 mei om 21:25 uur kijken naar ‘Eurovision in Concert’. Marga Bult en Jens Geerts doen vanuit Wenen verslag op woensdag 20 en 27 mei om 21:25 uur.

OUTtv is te ontvangen in heel Nederland en Vlaanderen via alle relevante tv-aanbieders; Ziggo kanaal 129, KPN kanaal 315 en Caiway 134, Delta 365 in Nederland en Telenet kanaal 551 in Vlaanderen.

Credit persfoto Marga Bult: Gerard de Haan.