Kim de Boer released langverwachte single ‘Save me’

Het grote publiek kent Kim de Boer als finalekandidaat van het eerste seizoen van The Voice Of Holland in 2010.  In de tussentijd heeft de nuchtere Noordhollandse singer-songwriter niet stilgezeten en zich gericht op haar optredens, het geven van zangles en het schrijven van eigen nummers. Haar nieuwe nummer ‘Save me’ beschrijft haar huidige levensperiode.

 

In 2010 deed Kim mee aan het eerste seizoen van The Voice Of Holland, en viel meteen op met haar geheel eigen versie van Adam Lamberts hit Whataya Want From Me, waarvoor alle vier de juryleden tijdens de blind auditions hun stoel omdraaiden. Kim koos voor coach Angela Groothuizen en behaalde de finale. Het programma leverde haar een eerste hitsingle op, Change. Daarnaast werd ze door John de Mol persoonlijk gevraagd mee te doen aan de nationale voorronde voor het Eurovisie Songfestival, waar ze imponeerde met het prachtige liedje Children Of The World.

Ze won niet, maar toch ging Kim met een goed gevoel naar huis. En besloot, tijdens die terugrit: ‘Nu is het míjn tijd’. Ze zou nu háár ding doen. De muzikante heeft nog zoveel meer kanten, de ze nu graag aan een breed publiek wil laten zien. Een eigen album was al jaren Kims droom, dus benaderde ze Ton Dijkman, bekend als topdrummer bij onder meer Marco Borsato maar daarnaast ook producer en eigenaar van een studio. Met haar demo van elf nummers gingen ze aan de slag.

Het eerste resultaat van die samenwerking was de single Back, deze gaf in 2013 al een sterk voorproefje van haar eerste album die toen in de maak was. Helaas heeft het afmaken van het album door persoonlijke levensgebeurtenissen wat langer geduurd. De nieuwe single Save me gaat over die periode van Kim. “Save me gaat over de tijd waar ik nu in zit en wat ik heb meegemaakt. Het uit je schulp kruipen en je dromen achterna durven gaan, niet vast blijven hangen in ondermijnende gedachten die tot niets leiden. Want je moet zelf de eerste stap zetten om jezelf te redden, dan vind je vele gelijkstemden die je op jouw pad ook helpen. Ik hoop met mijn muziek mensen te kunnen raken. ” vertelt Kim de Boer. Haar grote droom is haar eigen muziek aan een breed publiek te laten horen.
De nummers die in het verschiet liggen voor haar eerste album zal gevuld zijn met de stijl waar Kim’s hart ligt: pop met een souljasje en een ‘typisch Kim-geluid’. Naar verwachting komt haar debuutalbum eind 2015 uit. Dat smaakt naar meer!

Op vrijdag 8 mei 2015 gaat de single Save me in release, deze is dan ook verkrijgbaar op alle downloadportals.

Ook zal dan de officiële videoclip beschikbaar zijn.

Officiële website: www.kimdeboermusic.nl