Johan Veugelers ‘Hey Jij’

Sinds hij in 2014 zijn eerste solosingle ‘Aan alle mooie meiden’ uitbracht, gaat het Johan Veugelers aardig voor de wind.  Zowel in Vlaanderen als in Nederland is de sympathieke Nederlander een graag geziene gast wiens muziek heel vaak te horen is op radio en televisie.  Nu de zomer stilaan maar zeker in zicht komt, wil hij met zijn nieuwe single ‘Hey jij’ de zomerse podia onveilig maken!

 

Johan is al enkele jaren actief in de muziekwereld en heeft op die tijd een aardig CV bij elkaar gesprokkeld.  Als drummer zorgde hij voor de nodige beats bij artiesten als Ilse DeLange, Roel VanVelzen, Alain Clark en Caro Emerald. In februari 2011 maakt het drumstel plaats voor het accordeon want vanaf dat moment maakt Johan deel uit van het succesvolle accordeon-duo The Sunsets. Hiermee scoort hij de ene na de andere nummer 1 hit in België met ondertussen meer dan 140.000 verkochte albums. Ook speelde hij het accordeon in op het album van Frans Bauer en bracht singles uit met o.a. Django Wagner, Frans Bauer en Sam Gooris.

‘Aan alle mooie meiden’, ‘Vlaamse nachten’ en ‘Ik was nooit een Casanova’: het zijn stuk voor stuk meezingers die we het afgelopen jaar te horen kregen van Johan Veugelers.  Sinds Johan begin vorig jaar besloot om te timmeren aan zijn solocarrière, trok hij resoluut de kaart van de feestmuziek met een hoog meezinggehalte.  Gewapend met zijn accordeon maakt hij sindsdien heel wat feesttenten onveilig!

Vanaf nu ligt Johans nieuwe single ‘Hey Jij’ in de digitale winkelrekken.  ’Hey Jij’ is een op en top zomers nummer dat dezelfde sfeer uitdraagt als ‘Balada’ van Michel Telo. Het nummer bevat hetzelfde opzwepende, zomerse ritme als Telo’s grote zomerhit en heeft bovendien een leuke tekst die blijft ‘kleven’.  Kortom: het nummer heeft alles in zich om een dikke zomerhit te worden voor Johan Veugelers. ‘Hey jij’ gaat over een leuk en sexy meisje met een blik waarmee ze elke jongen verleidt.  Robert Janssen leverde de tekst aan en Ronald Moonen zorgde voor een piekfijne productie. Voor de opnames van de clip van ‘Hey jij’ liet Johan niets aan het toeval over.  ’Bij een zomers nummer, hoort een dito clip,’ moet hij gedacht hebben en dus ging hij op zoek naar een leuke locatie.  Die vond hij in het Nederlandse Panheel waar Beachclub Degreez gelegen is. Johan wou een clip waarbij de zomer van het scherm af spat en die heeft hij gekregen.  In de clip zijn alle ingrediënten aanwezig die het nummer visueel alleen maar versterken: dansers, percussionisten, zomerse gitaren, cocktails aan het zwembad,…  Wie de clip bekijkt, krijgt een instant goed gevoel, zin om te dansen én mee te zingen met deze heerlijke zomersingle van Johan Veugelers.

 

 

‘Hey jij’ is vanaf nu verkrijgbaar als download op iTunes en als fysieke single via de website www.johanveugelers.com!