Esther Groenenberg brengt nieuw album uit

Op 23, 24 en 25 april heeft  zangeres/liedjesschrijfster/toetseniste Esther Groenenberg met drie theatershows in haar woonplaats Zwolle haar nieuwe cd ‘Elk eind is een begin’ gepresenteerd. Op 5 mei komt haar single ‘Barricade’ met bijbehorende videoclip uit. Zowel het album als de single brengt een positieve boodschap. ‘Ik breng graag een beetje troost en liefde; de wereld is al zo hard’, aldus de 31-jarige Groenenberg.

In 2008 maakte de singer songwriter furore met haar YouTube-hit ‘Oh meisje’. Het bracht haar bij o.a. De Wereld Draait Door en leverde haar een platencontract op. Twee cd’s en theatertours volgden. ‘Elk eind is een begin’ betekent echter een nieuw muzikaal begin, waarin de zangeres dichterbij de kern komt dan ooit. Het feit dat ze in 2013 moeder is geworden, heeft daar zeker een grote bijdrage aan geleverd. Het leverde haar veel nieuwe inspiratie en invalshoeken op.

Op het album spelen o.a. Bertolf Lentink, Jonas Pap (Kyteman Orchestra) en Bernard Gepken (Daniël Lohues) mee. Ook schreef ze met Gepken vier liedjes voor het album. Arno Krabman tekende voor de mix en master. De productie, strijkers- en blazersarrangementen nam ze samen met haar levenspartner en bassist Dirk Schreuders voor eigen rekening.

Met een reeks theateroptredens en huiskamerconcerten laat ze de liedjes van haar nieuwe album aankomende maanden aan het publiek horen. Ook zal bij een aantal van de liedjes weer clips gemaakt worden. Te beginnen met de clip van single ‘Barricade’, waarin ze met tientallen mensen klapt, danst en strijdt voor de liefde. Een positief en fris nieuw begin met ‘Elk eind is een begin’.  www.esthergroenenberg.nl