Een hoofdrol voor Justen de Wildt & Martijn Fischer in de nieuwe Nederlandse film KONINGSDAG

KONINGSDAG , is van niemand minder dan de regisseur Steven Wouterlood die voor zijn jeugdfilm  ‘Alles mag’  in februari 2015 een Emmy Kids Award in New York. Eerder won de film al prijzen in Toronto (TIFF), Oberhausen en Tokio, In eigen land ontving ‘Alles mag’ de Cinekid Kinderkast en een Gouden Kalf-nominatie. BIND FILM

De 11 jarige Justen de Wildt uit Veenendaal, die uit een muzikale familie komt waar Nederlands talige muziek boven aan stond.  Zijn opa speelde al accordeon, oma speelde drums en ook Justen is buiten de film ook al bezig met z’n eigen nieuwe single en album die later dit jaar zullen verschijnen.  Justen zal begeleid worden door Antonio Holsken, die een nummer voor Justen heeft geschreven.

Justen de Wildt, die een zeer opvallende persoonlijkheid is en een leuke zang stem heeft, werd tijdens de audities meteen er tussen uit gehaald door Steven Wouterlood. Het was al meteen duidelijk dat hij de hoofdrol zou krijg,  naast niemand minder dan Martijn Fischer wel bekend van de film Bloed , Zweet en Tranen.

De film speelt zicht af op Koningsdag,  Justen zal een volkszanger spelen, de vader van Justen zal Martijn Fischer zijn. Het belooft een spannende  film te worden. Ook zanger Antonio heeft een kleine rol in de film naast Justen de Wildt & Martijn Fischer .

Makers van Emmy-winnaar ALLES MAG filmen nu KONINGSDAG
Producent BIND en coproducent NTR zijn vandaag gestart met de opnames van Koningsdag, de nieuwe korte jeugdfilm van regisseur Steven Wouterlood. Wouterlood en producent Joram Willink mochten afgelopen februari in New York de EMMY in ontvangst nemen voor de film Alles Mag. De hoofdrollen in Koningsdag zijn voor Martijn Fischer (Bloed, Zweet & Tranen), Sabri Saad el Hamus (Het Schnitzelparadijs) en Michiel Nooter (Alles is liefde). De kinderen in de film worden gespeeld door de nieuwe acteertalenten Justen de Wildt, Walid Taha El Idrissi en Sil Koster. Het scenario is geschreven door Maarten van Voornveld en Steven Wouterlood. Speciaal voor de film is in het Flevopark in Amsterdam een deel van het park omgebouwd tot een grote vrijmarkt.
Koningsdag
Tussen een feestvierende menigte verkoopt de elfjarige Younes de auto-onderdelen van zijn vader. Terwijl de dag in het Amsterdamse park verstrijkt, voldoet Younes met steeds meer tegenzin aan vaders verwachtingen. Als pal tegenover hem het even oude volkszangertje Kelvin komt optreden, ontdekt Younes dat hij hierin niet de enige is. Dan ziet hij hoe Kelvin een drastisch besluit neemt, waardoor ook Younes Koningsdag niet kan eindigen zoals ie begon. Younes wordt gespeeld door Walid Taha El Idrissi (10), die ter voorbereiding raples heeft gehad van Baas B (Bart Zeilstra). Kelvin wordt gespeeld door Justen de Wildt (11), die al aardig wat ervaring heeft als volkszanger. Naast deze twee muzikale jongetjes hebben we nog een ander muzikaal talent gevonden die een rol zal spelen in de film. Johan Wiersma (13) zal de rol van Tijn gaan spelen en zal met zijn accordeon een rode draad zijn door het verhaal. Johan heeft onder andere opgetreden met Andre Rieu voor de Zapp Music Challenge. In dit filmpje speelt Johan, toen nog 11 jaar, de Libertango. Regisseur Steven Wouterlood heeft speciaal voor de film een lied geschreven met de titel ‘Alles voor jou’ wat door Justen de Wildt in de rol van Kelvin wordt uitgevoerd.

Koningsdag wordt mede mogelijk gemaakt door het Mediafonds en Zapp in het kader van het project Nu-of-Nooit en wordt rond de jaarwisseling uitgezonden bij Zapp op NPO3.

 Regisseur, producenten en schrijvers wonnen met Alles Mag een keur aan internationale prijzen; een International EMMY award en awards op het TIFF in Toronto, het Tokyo Kinder Film Festival, Cinekid, Olympia Film Festival in Griekenland, het 60th International Short Film Festival in Oberhausen en was op het Nederlands Film Festival 2014 genomineerd voor een Gouden Kalf.