DE NIEUWE SINGLE VAN COLINDA – DONDERDAG DE ZEVENDE

22 jaar geleden was zangeres Colinda de vervangster van Marianne Weber die samen met Jan Verhoeven het Holland Duo vormde. In mei 1993 brachten ze het nummer “Donderdag de zevende” op single uit. Omdat Colinda volgend jaar 30 jaar in het vak zit is ze druk bezig met een jubileumalbum die de titel “30 jaar Colinda” gaat krijgen. Colinda vindt, dat als je zoiets uitbrengt, er ook liedjes uit het verleden op moeten komen. Naast tal van feestnummers komen er ook rustige liedjes en nieuwe stukken te staan.

‘Het nummer “Donderdag de zevende is zo’n nummer dat in het vergeethoekje terecht is gekomen. Het gaat over een meisje dat op donderdagochtend 7 mei huilend  op de bank voor het raam zit met haar dagboek in haar hand. Haar vriendje heeft uit gemaakt en ze kan niet zonder hem leven.  Op donderdagmiddag  7 mei vindt haar moeder haar  bewegingloos aan. Naast haar ligt een brief achter met de mededeling dat ze niet zonder hem verder kon gaan……..

“Omdat ik van diverse mensen de tip kreeg om hier een keer iets mee te gaan doen, nam ik contact op met m’n vaste producer Harald Queens om er een verfrissend arrangement van te maken.  Het is heel iets anders dan de feestnummers die ik de laatste tijd uitbracht, maar omdat ik van alle markten thuis ben durfde ik het wel aan om dit heftige nummer op te nemen”, vertelt Colinda.‘Als je het alleen maar uitbrengt op single valt het verhaal grotendeels weg. We hebben dan ook besloten om er een clip bij op te nemen waarbij het verhaal wordt uitgebeeld. Ik was op zoek naar een lijk en m’n dochter Daisy stelde voor dat zij deze rol op haar zou nemen. Ze zei: ‘Je gaat dat toch niet aan iemand anders vragen….dat doe ik…’. 

Dat het daardoor alleen maar heftiger wordt, begrijpt de Tilburgse zangeres als geen ander. De rol van de moeder wordt gespeeld door Colinda’s goede vriendin Ira Fransen. Om het verhaal compleet te maken vindt er ook een in scene gezette begrafenis plaats.  “Je ziet haar wel in een lijkenkist liggen en al is het maar een klein stukje, het doet je wel iets. Mijn man Guus Pronk is lid van Satudarah en leden van deze motorclub dragen de kist. Zeer aangrijpend allemaal en ik begrijp dat de beelden shockerend zijn.  We zullen er ook wel commentaar op krijgen en daar houden we dan ook rekening mee’, meldt de blonde zangeres.

Voor meer info surf naar: www.zangerescolinda.nl  en www.facebook.com/zangerescolinda.