DE KOPGROEP ; ALLEEN MAAR WINNAARS

Je zou het niet achter Henk Westbroek zoeken, maar tussen zijn 18de en zijn 25ste fietste de zanger – naar eigen zeggen, althans – elke dag 80 kilometer. Een valpartij maakte een abrupt einde aan Henks sportieve aspiraties. Gelukkig gaat zingen (en praten) over wielrennen de Utrechter nog altijd uitstekend af. Als op 4 juli de Tour de France zowat voor zijn voordeur start, staat Westbroek dan ook vooraan bij de dranghekken. Samen met Henk Temming, zijn collega-zanger van Het Goede Doel, Peter Groot Kormelink
(De Jazzpolitie) en Martin Groenewold vormt Henk tevens de gelegenheidsformatie De Kopgroep.

 

De Kopgroep komt met de fietssingle ALLEEN MAAR WINNAARS en zamelt daarmee geld in voor de Stichting KiKa en World-foundation, organisator van Fiets voor een Huis. De Nederlandse Tourfavoriet Bauke Mollema,

RTL-tafelgast en oud-wielrenner Gert Jakobs en NOS-sportverslaggever Herbert Dijkstra zijn ambassadeurs van dat evenement in augustus 2015. ALLEEN MAAR WINNAARS is geschreven door Martin Groenewold en Bert Hermelink (ex-Toontje Lager). Het nummer is afkomstig van Martins album LUXEPROBLEMEN, dat in het najaar van 2015 verschijnt. De digitale single is verkrijgbaar bij alle bekende download- en streamingportals.