Danny Poppinghaus – Als je danst

De 25 jarige Volkszanger Danny Poppinghaus is geboren te Oss en woont al jaren met veel plezier in Arnhem. Naast zijn optredens is hij zelfstandig ondernemer in de autobranche. Op 6 jarige leeftijd wordt Danny 2e bij de mini playbackshow van Henny Huisman en is tevens de 1e  deelnemer die daar een lied van Frans Bauer vertolkt. Vanaf zijn 16e verzorgt hij als zanger van het levenslied reeds diverse optredens en doet mee aan een talentenjacht die hij tot zijn verbazing meteen wint.

Hierdoor begint zijn muzikale carrière pas echt, want samen met de bekende producer Kees Tel neemt Danny zijn eerste eigen single genaamd “Hé, hé, hé” op. Deze wordt meteen opgepikt door zenders als RADIONL, Loco FM en brengt hem zelfs op TV bij Brabant Party TV en Sterren.nl!

Hierna gaat Danny een samenwerking aan met Frank van Etten waarna de speciaal voor zijn overleden moeder geschreven single “Als een engel” volgt. Ook brengt hij in datzelfde jaar de single “Gevochten en gestreden” uit. De liedjes van Danny Poppinghaus zijn over het algemeen autobiografisch, waarbij Danny zich als echte volkszanger kwetsbaar durft op te stellen. Met zijn nieuwste single “Als je danst” brengt hij nu een ode aan zijn vrouw, die ervoor heeft gezorgd dat hij na een zeer moeilijke periode weer positief in het leven staat.

Danny Poppinghaus hoopt dat deze nieuwe single zal bijdragen aan meer bekendheid en vooral airplay bij de radio- en TV stations, want zijn droom is om lekker door het land te trekken en de mensen te vermaken met zijn liedjes. Danny zingt tijdens zijn livesets regelmatig de hits van John West, Tino Martin, Frans Bauer, Andre Hazes e.v.a.